Η ζωή εκδικείται τον Τραμπ: Πώς οι αμβλώσεις που τόσο μάχεται τον προφύλαξαν από τον κορονοϊό

Η ζωή εκδικείται τον Τραμπ: Πώς οι αμβλώσεις που τόσο μάχεται τον προφύλαξαν από τον κορονοϊό
Κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στον πρόεδρο Τραμπ ότι το 2019 η κυβέρνησή του μείωσε τις επιδοτήσεις για τις έρευνες που πραγματοποιούνται με τη χρήση εμβρυικών βλαστοκυττάρων...

Όταν ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαγνώσθηκε με κορονοϊό, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν αναρτήσεις για «συμπαντική δικαιοσύνη» και «καρμική τιμωρία», για τον άνθρωπο που έκανε τα πάντα να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της πανδημίας και να την εξισώσει με την απλή γρίπη, χλευάζοντας παράλληλα τα μέτρα που ζητούν όλο αυτό το διάστημα οι ειδικοί επιστήμονες, τόσο στη χώρα του όσο και διεθνώς. 

Σε αυτή την «καρμική τιμωρία» ήρθε να προστεθεί και κάτι ακόμη αφού, σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, η μέρος της φαρμακευτικής αγωγής που έλαβε ενώ νοσηλευόταν βασίζεται σε ανθρώπινα βλαστοκύτταρα που προέρχονται από εκούσια άμβλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ολλανδία τη δεκαετία του 1970 και τα οποία διατήρησαν επιστήμονες, στο πλαίσιο των ερευνών τους. Είναι γνωστό τοις πάσι πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ και οι οπαδοί του είναι πολέμιοι των αμβλώσεων, με τον Τραμπ μάλιστα να είναι και ο πρώτος πλανητάρχης στην Ιστορία που πήρε ποτέ μέρος σε συγκέντρωση ενάντια στο δικαίωμα αυτό των γυναικών. 

Όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, η συγκεκριμένη αγωγή είναι ένα «κοκτέιλ» μονοκλωνικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Regeneron και βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, χωρίς να έχει πάρει έγκριση. Στον Τραμπ χορηγήθηκε μια δόση 8 γραμμαρίων με έγχυση, στο πλαίσιο «εξαίρεσης». 

Όμως, όπως ήδη είπαμε «karma is a bitch» και κάποιος θα πρέπει να θυμίσει στον πρόεδρο Τραμπ ότι το 2019 η κυβέρνησή του μείωσε τις επιδοτήσεις για τις έρευνες που πραγματοποιούνται με τη χρήση εμβρυικών βλαστοκυττάρων, για «ηθικούς λόγους», όπως είχε δηλώσει τότε. Φαίνεται πως αυτή η... ηθική είναι επιλεκτική για τον μεγιστάνα πλανητάρχη, όταν διακυβεύεται η επιβίωσή του, κόντρα στην πανδημία που τόσο έχει λοιδορήσει. 

Με πληροφορίες από The Guardian, The New York Times

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα