ΗΠΑ: Ο Τραμπ είχε προτείνει την κόρη του Ιβάνκα για αντιπρόεδρο το 2016

ΗΠΑ: Ο Τραμπ είχε προτείνει την κόρη του Ιβάνκα για αντιπρόεδρο το 2016

Την κόρη του, Ιβάνκα είχε προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για τη θέση του αντιπροέδρου κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι η Ιβάνκα. Τι λέτε για την Ιβάνκα ως αντιπρόεδρό μου;» είχε ρωτήσει ο τότε υποψήφιος ακόμη με τους Ρεπουμπλικάνους, απευθυνόμενος σε συμβούλους της εκστρατείας τους, ενώ συζητούσαν τις επιλογές τους. Η εφημερίδα μεταφέρει αυτήν την πληροφορία επικαλούμενη το βιβλίο που Ρικ Γκέιτς, του πρώην αναπληρωτή επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ

«Είναι λαμπερή, είναι έξυπνη, είναι όμορφη και ο κόσμος θα την αγαπούσε», εξήγησε ο Τραμπ.

Ο μεγιστάνας ήταν «αδιάφορος στις άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένου και του κυβερνήτη της Ιντιάνα Μάικ Πενς, σύμφωνα με το βιβλίο “Wicked Game” (σ.σ. «Διαβολικό Παιχνίδι»). Η Ιβάνκα, που στη συνέχεια ανέλαβε σύμβουλος του πατέρα της, ήταν εκείνη που του είπε ότι «δεν ήταν καλή ιδέα» και τελικά επελέγη ο Πενς, αφού εκφώνησε έναν «παθιασμένο και παρατεταμένο μονόλογο» για τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, σε ένα πρόγευμα.

Ο Γκέιτς λέει ότι το γεγονός αυτό δείχνει την προσήλωση του Τραμπ στην οικογένειά του και τη διασφάλιση όσων στηρίζουν την ατζέντα του.

Το βιβλίο «Διαβολικό Παιχνίδι: Μια ιστορία εκ των έσω για το πώς κέρδισε ο Τραμπ, απέτυχε ο Μιούλερ και έχασε η Αμερική», πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα