Ερντογάν: Ένας σκληρός ηγέτης με φοβίες και εμμονές – Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του

Ερντογάν: Ένας σκληρός ηγέτης με φοβίες και εμμονές – Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης του

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρά τη φαινομενική εικόνα ενός σκληρού και αγέρωχου ηγέτη διακατέχεται από φοβίες και εμμονές.

Ο μεγαλύτερος φόβος του, όπως έχουν αποκαλύψει άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του, είναι ο φόβος του θανάτου. Όσο κι αν ο ίδιος προσπαθεί να το κρατήσει κρυφό τρέμει στη σκέψη ότι μπορεί να πέσει θύμα δολοφονίας και μάλιστα ο χειρότερος εφιάλτης είναι να δηλητηριαστεί.

Για το λόγο αυτό αποφεύγει τεχνηέντως να φάει σε δημόσιες εξόδους και δεξιώσεις. Όπως στο βίντεο από μια επίσκεψή του σε φούρνο, που ενώ μοιράζει απλόχερα κουλούρια στον κόσμο ο ίδιος δεν τρώει ούτε μια μπουκιά.

Τη διατροφή του στο παλάτι έχει αναλάβει ο προσωπικός του σεφ Σεζαΐ Ερντογάν και η ομάδα του, που είναι πολλά χρόνια στο πλευρό του και περνάνε όλα από το χέρι του.

Ο Ερντογάν ζήτησε και δημιουργήθηκε «ειδική μονάδα δηλητηρίασης» πέντε ατόμων στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε να περνούν από ειδικούς ελέγχους τα φαγητά και τα ποτά του. Της ομάδας ηγείται ο προσωπικός γιατρός του Τούρκου Προέδρου και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Τζεβντέτ Έρντολ.

Η πενταμελής ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ εργάζεται νυχθημερόν για να εμποδίσει τυχόν προσπάθεια για δηλητηρίαση όχι μόνο του ίδιου του Ερντογάν αλλά και της συζύγου του Εμινέ.

Στις εξετάσεις, που γίνονται σύμφωνα με διεθνή κριτήρια προστασίας, εξετάζονται η ακτινοβολία, τα χημικά, τα βαρέα μέταλλα και τα βακτήρια σε τρόφιμα και ποτά. Οι αναλύσεις επαναλαμβάνονται τακτικά και γίνονται σε όλα τα ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της ομάδας Τζεβντέτ Έρντολ έχει δηλώσει ότι οι εξετάσεις γίνονται σύμφωνα με τα διεθνή μέτρα προστασίας που λαμβάνονται έναντι της δηλητηρίασης ηγετών αλλά η ομάδα του Ερντογάν είναι πιο μπροστά από τις άλλες χώρες σε αυτό το θέμα.

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News του Mega: 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα