Επίθεση της τουρκικής αντιπολίτευσης στον Ερντογάν: Εξαπατά την κοινή γνώμη

Επίθεση της τουρκικής αντιπολίτευσης στον Ερντογάν: Εξαπατά την κοινή γνώμη

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόσυρση του Ορούτς Ρέις από την Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, η τουρκική αντιπολίτευση κάνει λόγο για εξαπάτηση της κοινής γνώμης με την αντι-navtex που εξέδωσε η Άγκυρα στη Χίο.

Τώρα με τη έκδοση Navtex λόγω της Χίου στην περιοχή εκεί, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, επειδή δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της απαίτησης των μεγάλων δυνάμεων να αποσυρθεί το Ορούτς Ρέις. Στην πραγματικότητα είναι μια ανακοίνωση για εξαπάτηση της κοινής γνώμης, ότι, αν εμείς εδώ εκδώσουμε Navtex, κάνουμε κι εμείς μία επίδειξη της δύναμης μας", δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος σχολίασε τη νέα Navtex κι ο Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Ερντογάν. "Δυστυχώς η έκδοση Navtex στην ανατολική Μεσόγειο και την Χίο έχει τον χαρακτήρα μιας έκδοσης που γίνεται συγκυριακά. Σαν μια κίνηση απέναντι στην απόσυρση του Ορούτς Ρέις. Αλλά δεν πείθει!, τόνισε .

Κιλιτσντάρογλου και Νταβούτογλου συναντήθηκαν προκειμένου να εξετάσουν την προοπτική μίας συνεργασίας στις επόμενες προεδρικές εκλογές και στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής διαπίστωσαν ότι οι απόψεις τους συγκλίνουν απόλυτα. "Στην εξωτερική πολιτική η Τουρκία απομονώθηκε. Γιατί; Στην Αίγυπτο δεν έχετε πρέσβη. Γιατί; Στη Συρία δεν έχετε πρέσβη; Γιατί; Στο Ισραήλ δεν έχετε πρέσβη. Γιατί; Το Ορούτς Ρέις γιατί αποσύρθηκε στο λιμάνι της Αττάλειας; Ήταν να γίνουν επισκευές, εργασίες συντήρησης; Ο υπουργός Εξωτερικών αυτής της χώρας δεν είχε πει ότι θα βρισκόταν εκεί για έρευνες 90 μέρες; Έτσι είχε πει. Αποσύρθηκε πριν συμπληρωθούν 90 ημέρες; Αποσύρθηκε. Μετά από απαίτηση ποιανού αποσύρθηκε; Με ποιανού εντολή αποσύρθηκε; Ποιος είναι υπουργός Εξωτερικών αυτής της χώρας; Στην πραγματικότητα αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Ποιος είναι υπουργός Εξωτερικών; Ο Ιμπραχίμ Καλίν είναι υπουργός Εξωτερικών; Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι υπουργός Εξωτερικών; Ή μήπως ο Χουλουσί Ακάρ; Ποιος;", αναρωτήθηκε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, ο οποίος κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι δεν αφήνει κανέναν να ασκεί διπλωματία.

Αντίστοιχα, ο ηγέτης του κόμματος του Μέλλοντος δήλωσε ότι "όσο σωστή είναι η πολιτική της χώρας μας, όσο σωστές κι αν είναι οι ενέργειες του πολεμικού ναυτικού μας, άλλο τόσο λάθος είναι η διπλωματία που εφαρμόζεται".Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε την ενόχλησή του και για τις πρόσφατες επισκέψεις τόσο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Καστελλόριζο όσο και του Μάικ Πομπέο στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την πολιτική Ερντογάν μία "κωμωδία". "Έρχεται η πρόεδρος της Ελλάδας στο Καστελόριζο, που είναι μπροστά από τη μύτη μας και εμείς τί κάνουμε; Πάμε στο Κας και λέμε ‘είμαστε κι εμείς εδώ’. Πραγματικά είναι κωμωδία. Πραγματικά! Τόσα χρόνια, τόσες φορές το λέγαμε ότι τα νησιά εξοπλίζονταν. Τώρα άρχισαν να βάζουν μυαλό; Τώρα το σκέφτονται αυτό; Αυτό που ονομάζουμε κράτος, πρέπει να δείχνει και σοβαρότητα", δήλωσε, ενώ ρώτησε την κυβέρνηση γιατί δεν ενεργοποιεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400. "Η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, τα συμφέροντα της Κύπρου και της ανατολικής Μεσογείου. Γιατί δεν ενεργοποιούν τους S-400;".

 

Πηγή: sigmalive.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα