Yeni Safak: Μόνη λύση για τα στρατικοποιημένα ελληνικά νησιά η στρατιωτική επιλογή

Yeni Safak: Μόνη λύση για τα στρατικοποιημένα ελληνικά νησιά η στρατιωτική επιλογή

Ο καθηγητής του κέντρου Στρατηγικών Ερευνών των Βαλκανίων, Χασάν Οζκάν, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, υποστηρίζει ότι αν δεν μπορεί να υπάρξει διπλωματική λύση στο θέμα των στρατικοποιημένων νησιών της Ελλάδας, τότε δεν μένει άλλη επιλογή στην Τουρκία από την… στρατιωτική, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜA στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη. 

Όπως σημειώνει η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα, Τούρκοι και Έλληνες αξιωματούχοι θα συναντηθούν αύριο με στόχο την μείωση της στρατιωτικής έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο, Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι η υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου έκλεισε τις πόρτες στις εκκλήσεις της Τουρκίας για διπλωματική λύση, τις οποίες απορρίπτει συνεχώς μέχρι σήμερα η Ελλάδα και ότι η Τουρκία είναι ισχυρότερη σε νομικό επίπεδο.

«Το Διεθνές Δικαστήριο θα είναι υποχρεωμένο να λάβει απόφαση υπέρ της Τουρκίας. Γνωρίζοντάς το αυτό, η Ελλάδα προσπαθεί να θέσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων σε εντελώς πολιτική βάση, καθώς δεν μπορεί να τις θέσει σε νομική βάση.

Ακριβώς όπως κόψαμε μόνοι μας τον ομφάλιο λώρο (της τρομοκρατίας) στην Συρία, εάν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον να απευθυνθούμε στο τραπέζι για το θέμα των νησιών, εάν η διπλωματία δεν μπορεί να λειτουργήσει, τότε θα κόψουμε και πάλι εμείς μόνοι μας τον ομφάλιο λώρο, όπως έχει πει επανειλημμένα ο πρόεδρος μας», δήλωσε ο Τούρκος αναλυτής.

 

 

sigmalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα