Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Για γέλια η Γαλλία, υστερικός ο Μακρόν, εξευτελίστηκε

Υστερικό χαρακτήρισε τον Γάλλο πρόεδρο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις σε Συρία, Λιβύη και Ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Στη Λιβύη υποστήριξαν τον πραξικοπηματία Χαφτάρ και έκαναν μεγάλο λάθος», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τα πράγματα άλλαξαν, οι ισορροπίες γύρισαν, ο Χαφτάρ ηττήθηκε και τον Μακρόν τον έπιασε υστερία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε: «Με αυτή την υστερία, δεν ήξερε τι να κάνει. Αμέσως μετά, είπε ότι τα πλοία μας παρενόχλησαν τα δικά τους στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά δεν μπόρεσε να το αποδείξει και εξευτελίστηκε».

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα που εξώθησε περισσότερο την Ελλάδα να προκαλέσει στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η Γαλλία και κάλεσε το Παρίσι να συνεργαστεί με την Τουρκία για την επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοια υστερική συμπεριφορά από τη Γαλλία, τους κάνει να φαίνονται γελοίοι. Είμαστε και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ», σημείωσε.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπήρξε σχόλιο από τη γαλλική Προεδρία για τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου. 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα