Μελάνια Τραμπ: Έχουμε ανάγκη ο σύζυγός μου να είναι πρόεδρός μας για άλλα τέσσερα χρόνια

Μελάνια Τραμπ: Έχουμε ανάγκη ο σύζυγός μου να είναι πρόεδρός μας για άλλα τέσσερα χρόνια

Από τον Μάρτιο οι ζωές μας έχουν αλλάξει ριζικά, είπε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ σε μακρά αναφορά που έκανε σήμερα στον αντίκτυπο της COVID-19 στις ΗΠΑ και εξήρε την αντιμετώπιση η οποία έχει δεχθεί σωρεία επικρίσεων της πανδημίας από τον σύζυγό της Ντόναλντ Τραμπ στην ομιλία της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.

Κατά την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, στο οποίο σπάνιες ήταν οι αναφορές στον νέο κορωνοϊό, το 50χρονο πρώην μανεκέν από την Σλοβενία έκανε τη διαφορά.

Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι ανησυχούν, θέλω να ξέρετε ότι δεν είσαστε μόνοι, δήλωσε από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

Βεβαιώνοντας ότι ο Τραμπ θα "κάνει κάθε τι δυνατό" για να τελειώσει αυτή η επιδημία, η οποία έχει προκαλέσει σχεδόν 180.000 νεκρούς στις ΗΠΑ, και για να λάβουν φροντίδα όλοι αυτοί που επλήγησαν, η Μελάνια εξήρε τις ηγετικές ικανότητες του συζύγου της.

"Έχουμε ανάγκη ο σύζυγός μου να είναι πρόεδρός μας για άλλα τέσσερα χρόνια", τόνισε. "Δεν είναι ένας παραδοσιακός πολιτικός. Δεν μιλάει μόνο, φέρνει αποτελέσματα".

Παράλληλα στην ίδια γραμμή με τις επανειλημμένες επιθέσεις του συζύγου της στα, όπως τα αποκαλεί αυτός μέσα ενημέρωσης των "Fake News", η Μελάνια καταδίκασε "τις φήμες" που διαδίδουν οι δημοσιογράφοι και τις "ψευδείς πληροφορίες", όπως και τις "επιθέσεις" από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Δέκα εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η αναμονή που υπήρχε για την ομιλία της τρίτης συζύγου του Ντόναλντ Τραμπ στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι δεν έχει βγει στο προσκήνιο από τότε που έχει ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου.

Καθώς από τότε που έφτασε στον Λευκό Οίκο τηρεί μια πολύ διακριτική στάση , αυτή ήταν η πρώτη φορά που η πρώτη κυρία έπλεξε σε τέτοιο βαθμό το εγκώμιο του κατά 24 χρόνια μεγαλύτερου συζύγου της.

Με την ομιλία της αυτή, η Μελάνια προσπάθησε να περάσει ένα πιο καθησυχαστικό, πιο συμπονετικό μήνυμα από αυτό που περνάει μέχρι στιγμής στο συνέδριό του το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Επίσης με την ομιλία της αυτή, η πρώτη κυρία ήλπιζε να ξεχαστεί το φιάσκο του 2016, όταν στην πρώτη μεγάλη ομιλία της στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων είχε επαναλάβει ολόκληρα αποσπάσματα από ομιλία μιας άλλης πρώτης κυρίας, της Μισέλ Ομπάμα.

Η ομάδα του Ρεπουμπλικάνου δισεκατομμυριούχου είχε προαναγγείλει ένα "πολύ αισιόδοξο και χαρούμενο" συνέδριο. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε επισήμως την εκστρατεία για την επανεκλογή του τη Δευτέρα επικαλούμενος τον πιθανό "θάνατο του αμερικανικού ονείρου", αν ο αντίπαλός του, ο Τζο Μπάιντεν, κερδίσει στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Σήμερα ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ειρωνεύτηκε μέσω της ομάδας της προεκλογικής του εκστρατείας το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων, χαρακτηρίζοντάς το ένα "λυπηρό και χωρίς συνοχή συνέδριο" γεμάτο "ψέματα".

Όπως και την πρώτη ημέρα, έτσι και την δεύτερη, η οικογένεια Τραμπ κατέλαβε κεντρική θέση, με τις ομιλίες των παιδιών του από προηγούμενους γάμους, του Έρικ και της Τίφανι Τραμπ, ηλικίας 36 και 26 ετών αντίστοιχα.

Τη Δευτέρα ο μεγαλύτερος γιος του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, συνόψισε ότι η προεδρική εκλογή φέτος τελικά καταλήγει σε μια επιλογή ανάμεσα "στην εκκλησία, τη δουλειά και το σχολείο" και "τις ταραχές, τις λεηλασίες και τους βανδαλισμούς" και εξήρε την αντίδραση του προέδρου απέναντι στον ιό "που ήρθε από την Κίνα".

Καμία στιγμή στα διάφορα βίντεο, που μεταδόθηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φορούσε προστατευτική μάσκα.

Ο δισεκατομμυριούχος θα αποδεχθεί επισήμως αύριο, Πέμπτη, και για δεύτερη φορά το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές με ομιλία του από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα