Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Μπορέλ θα παρουσιάσει στο Gymnich τη λίστα μέτρων για Τουρκία

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Ο Μπορέλ θα παρουσιάσει στο Gymnich τη λίστα μέτρων για Τουρκία

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ θα παρουσιάσει στο Gymnich την Πέμπτη τη λίστα επιλογών για την Τουρκία σε συνέχεια της εντολής που έλαβε από τους Υπουργούς Εξωτερικών και στη συνέχεια όλες οι επιλογές θα βρεθούν στο τραπέζι των 27 ηγετών το Σεπτέμβριο, επιβεβαίωσε σήμερα η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν Ναμπίλα Μασραλί.

Συγκεκριμένα, η αρμόδια εκπρόσωπος της Κομισιόν και της ΕΥΕΔ δήλωσε κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών στις Βρυξέλλες τα εξής: μιλήσαμε αρκετά για αυτό το ζήτημα και έχετε δει τι δημοσιεύσαμε σχετικά με το αποτέλεσμα του τελευταίου ΣΕΥ, το οποίο συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος θα παρουσιάζει επιλογές και όπως είπαμε αυτό περιλαμβάνει όλες τις πιθανές επιλογές και θα ενημερώσει τους υπουργούς για το ζήτημα. Δεν θέλω να προβλέψω τι ακριβώς θα συζητήσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος, δεν είναι δική μου θέση να το κάνω αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να προχωρήσω περισσότερο σε αυτό το στάδιο".

Διευκρίνισε απαντώντας σε ερώτημα του real.gr ότι "οι αρμόδιοι υπουργοί της ΕΕ θα συζητήσουν ανεπίσημα την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο κατά τη διάρκεια του Gymnich και οι ηγέτες της ΕΕ θα επανέλθουν σε αυτό το ζήτημα τον Σεπτέμβριο, όπου όλες οι επιλογές θα είναι στο τραπέζι και όπως έχει ήδη αναφέρει ο ίδιος, ο Ύπατος Εκπρόσωπος, θα παρουσιάσει τις επιλογές στο Gymnich την Πέμπτη".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα