Ιταλία-κορονοϊός: Μπορεί να καταστούν αναγκαία νέα, τοπικά lockdown

Η επιτροπή επιστημόνων που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τα καταλληλότερα μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, έκανε γνωστό σήμερα ότι μπορεί να καταστούν αναγκαία νέα, τοπικά lockdown.

«Ένα δεύτερο, πανιταλικό lockdown μοιάζει απίθανο, αλλά τοπικά lockdown μπορεί να καταστούν αναπόφευκτα, αν η όλη κατάσταση δεν παραμείνει υπό έλεγχο», τονίζουν τα μέλη της επιτροπής.

Παράλληλα, οι επιστήμονες προσθέτουν ότι ο μέσος όρος τετρακοσίων νέων κρουσμάτων την ημέρα, δείχνει ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί σε όλη την Ιταλία.

Η δε περιφερειάρχης της Καλαβρίας, Γιόλε Σαντέλι, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία ορίζει ότι όλα τα κλαμπ και οι ντίσκο, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 7 Σεπτεμβρίου, με στόχο τον μεγαλύτερο δυνατό περιορισμό των μολύνσεων. Η απαγόρευση ισχύει για όλους τους ανοικτούς και κλειστούς χώρους στους οποίους ντόπιοι και τουρίστες πηγαίνουν για χορό. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ακολουθώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης Κόντε και σε συνεννόηση με τον Ιταλό υπουργό υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια της Απουλίας, τέλος, με πρωτεύουσα το Μπάρι, ο επιδημιολόγος Πιερλουίτζι Λοπάλκο δήλωσε σήμερα ότι τα κρούσματα που σημειώθηκαν τον Ιούλιο και τις πρώτες δυο εβδομάδες του Αυγούστου στην περιοχή αυτή, δείχνουν ότι «πρόκειται για την αρχή ενός δεύτερου κύματος». Παράλληλα, όμως, ο Λοπάλκο (ο οποίος συνεργάζεται με τον περιφερειάρχη της Απουλίας, Μικέλε Εμιλιάνο) θεωρεί ότι, με τα κατάλληλα μέτρα και αντανακλαστικά, η κατάσταση μπορεί ακόμη να παραμείνει υπό έλεγχο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα