Νέο εφιαλτικό βίντεο από την έκρηξη στην Βηρυτό. Η κόλαση λίγα μέτρα μακριά

Νέο εφιαλτικό βίντεο από την έκρηξη στην Βηρυτό. Η κόλαση λίγα μέτρα μακριά

Η Βηρυτός έζησε κάτι που δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους…

Μια εφιαλτική έκρηξη διέλυσε τα πάντα και η Βηρυτός προσπαθεί πια να μαζέψει τα κομμάτια της…

Οι εικόνες από το σημείο έκαναν γρήγορα το γύρο του κόσμου, με τα βίντεο να είναι όλα συγκλονιστικά. Τις τελευταίες ώρες, νέες εικόνες βλέπουν το “φως” της δημοσιότητας, από ένα βίντεο που τραβήχτηκε πολύ κοντά από το σημείο μηδέν.

Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το τι συνέβη…
Δείτε το νέο βίντεο

 

Βηρυτός: Ανακοινώθηκε η παραίτηση τριών βουλευτών του κόμματος Καταέμπ, από το κοινοβούλιο

Το κόμμα Καταέμπ (Kόμμα των Φαλαγγιτών ) στο Λίβανο, ένα χριστιανικό πολιτικό κόμμα, που είναι αντίθετο στην κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ, που έχει την υποστήριξη του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση των τριών βουλευτών του, από το κοινοβούλιο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ηγέτη του κόμματος Σάμι Γκεμαγέλ, στην κηδεία ενός ηγετικού μέλους του κόμματος, που σκοτώθηκε από την καταστροφική έκρηξη που έγινε την Τρίτη, στο λιμάνι της Βηρυτού και η οποία κατέστρεψε τμήματα της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

“Οι βουλευτές του Καταέμπ αποφάσισαν…, να περάσουν στην αντιπαράθεση για έναν ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο Λίβανο,” είπε ο ίδιος. “Προσκαλώ όλους τους αξιότιμους [βουλευτές] να παραιτηθούν ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αποφασίσουν για το ποιος θα τους κυβερνήσει, χωρίς κάποιος να τους επιβάλλει κάτι,” πρόσθεσε.

Η Χεζμπολάχ, είναι η μόνη οργάνωση που κράτησε τα όπλα της από την εμφύλια σύρραξη στο Λίβανο (1975-1990), ενώ οι πολιτικοί της σύμμαχοι έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, που διαθέτει 128 έδρες και έχουν εκλεγεί το 2018.
Βηρυτός: Ο πρόεδρος Αούν και ο πρωθυπουργός Τζόνσον συζήτησαν τις άμεσες ανθρωπιστικές, ιατρικές ανάγκες, αλλά και τις ανάγκες ανοικοδόμησης του Λιβάνου

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν συζήτησαν σήμερα την άμεση ανάγκη του Λιβάνου για την αποστολή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας, αλλά και τις ανάγκες ανοικοδόμησης, μετά την καταστροφική έκρηξη που έγινε την Τρίτη, στο λιμάνι της Βηρυτού.

“Ο πρόεδρος Αούν ευχαρίστησε τη Βρετανία για την υποστήριξη που παρείχε μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης και της διάθεσης 5 εκατομμυρίων λιρών (6,5 εκατομμυρίων δολαρίων) σε χρηματοδοτήσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και την ανάπτυξη στο Λίβανο του πολεμικού πλοίου [πολλαπλών αποστολών] HMS Enterprise,” ανέφερε μία ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.

“Με το Λίβανο να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις απειλές από μια [σοβαρή] οικονομική κρίση, από τον κορονοϊό, αλλά και τις συνέπειες της τραγικής έκρηξης, [οι δύο ηγέτες] συμφώνησαν να συνεργαστούν με διεθνείς συνεργάτες τους για να διασφαλίσουν την μακρόχρονη ανάκαμψη [του Λιβάνου], αλλά και την αποκατάστασή του,” σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα