Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 12 μέρη που εκτοξεύουν το ρίσκο μόλυνσης από τον ιό

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα 12 μέρη που εκτοξεύουν το ρίσκο μόλυνσης από τον ιό

Η πανδημία του κοροναϊού συνεχίζει να επελαύνει παγκοσμίως, αφού τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης ξεπέρασαν πλέον τα 18 εκατομμύρια. Τα μισά και πλέον εκ των οποίων εντοπίστηκαν στις ΗΠΑ και στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Έχουν επιβεβαιωθεί 18.011.763 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 687.941 θάνατοι, ιδίως στις ΗΠΑ, τη χώρα η οποία υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στον κόσμο, με 4.657.693 μολύνσεις και 154.793 νεκρούς, στη Βραζιλία (2.733.677 μολύνσεις, 94.104 νεκροί) και στην Ινδία (1.750.723, 37.364 αντιστοίχως).

Όσον αφορά την Ελλάδα, η τελευταία επίσημη ενημέρωση κατέγραψε 75 νέα κρούσματα, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και τη διασπορά.

Σύμφωνα λοιπόν με τα βιβλία infographic του συγγραφέα David McCandless που συλλέγει στοιχεία από πολλές επίσημες πηγές υπάρχουν 12 μέρη τα οποία εκτοξεύουν στο «κόκκινο» το ρίσκο μόλυνσης από τον ιό.

Τα πλέον επικίνδυνα μέρη καθώς και οι πλέον επικίνδυνες εκδηλώσεις είναι οι εξής:

Νυχτερινά κλαμπ

Συναυλίες, θέατρα

Πάρτυ σε εσωτερικό χώρο

Μπαρ

Αθλητική διοργάνωση

Εκκλησίες

Γάμοι και κηδείες

Συναγερμός για κρούσμα κορονοϊού σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη

Μπουφέ

Πάρκα αναψυχής

Αγκαλιά ή χειραψία

Μη χρήση μάσκας καθημερινά

Συνάντηση με κάποιον/α που δεν γνωρίζουμε

Με  «μέτριο ρίσκο» μόλυνσης από τον ιό είναι το γυμναστήριο, το να παίξεις μπάσκετ, το αεροπλάνο, οι συγκοινωνίες και η επίσκεψη σε εστιατόριο.

Τέλος, «χαμηλού ρίσκου» δραστηριότητες θεωρούνται οι διακοπές σε σπίτι με άλλη οικογένεια, το περπάτημα σε πολυσύχναστο σημείο πόλης, το σούπερ μάρκετ, η επίσκεψη στο γιατρό, η παραλία και το κάμπινγκ.

Δείτε ΕΔΩ όλη την έρευνα

ΠΟΥ: Ίσως να μην υπάρξει ποτέ μαγική λύση για τον κορονοϊό

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα