Ο κορονοϊός σκότωσε 13 καλόγριες σε μονή. Οι 12 πέθαναν μέσα σε έναν μήνα

Δεκατρείς μοναχές πέθαναν από κορονοϊό στην ίδια μονή στο Μίσιγκαν, με τις 12 από αυτές να πεθαίνουν μέσα σ' έναν μήνα. Οι μοναχές που ζούσαν στο φραγκισκανικό μοναστήρι των Αδελφών Felician στη Λιβόνια του Μίσιγκαν, ήταν όλες από 79 έως 99 χρονών. Οι 12 πέθαναν από 10 Απριλίου έως 10 Μαΐου. Εκείνη την εποχή μολύνθηκαν με κορονοϊό 18 καλόγριες που δέχθηκαν θεραπεία. Στις 27 Ιουνίου, μία από τις 18 έχασε τη ζωή της. Οι περισσότερες ήταν δασκάλες.

Ζούσαν και εργάζονταν όλες μαζί στο μοναστήρι που φιλοξενούσε 65 μοναχές πριν από την πανδημία. Η ηγουμένη είπε ότι ο ιός έπεσε σαν πυρκαγιά μετά το ξέσπασμά του στη μονή. Στις 14 Μαρτίου έκλεισε η είσοδος στους επισκέπτες αλλά εργαζόμενοι, όπως νοσοκόμες, βοηθοί και προσωπικό τραπεζαρία επιτρέπονταν ακόμη.

Μόλις κόλλησαν δύο μοναχές αμέσως μετέδωσαν τον ιό και στις υπόλοιπες. Η πρώτη μοναχή που πέθανε ήταν η 99χρονη Μέρι Λουίζα Βαβρζνιάκ, στις 10 Απριλίου. Ακολούθησαν άλλες τέσσερις την ίδια εβδομάδα, ενώ έως τις 10 Μαΐου πέθαναν και οι υπόλοιπες εφτά. Μία 98χρονη μοναχή έφυγε από τη ζωή στις 27 Ιουνίου ανεβάζοντας τα θύματα της μονής στα 13. Οι υπόλοιπες αδερφές δεν μπόρεσαν να πάνε στην κηδεία τους λόγω των κανόνων του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα