Κορονοϊός: Η δήλωση του Μπιλ Γκέιτς για το εμβόλιο κατά του ιού που θα συζητηθεί

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη Μπιλ Γκέιτς. Ο ιδρυτής της Microsoft μιλώντας για τα φάρμακα και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού υποστήριξε ότι θα πρέπει να διανεμηθούν σε ανθρώπους που τα έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη και όχι σ' αυτούς που «θα δίνουν περισσότερα» για να τα αποκτήσουν.

«Αν αφήσουμε τα φάρμακα και τα εμβόλια να πάνε σε αυτούς που δίνουν τα περισσότερα χρήματα, αντί στα άτομα και τις περιοχές όπου είναι περισσότερο απαραίτητα, θα έχουμε μια ακόμα φονικότερη και μεγαλύτερης διάρκειας πανδημία», είπε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς, γνωστός για το γεγονός ότι έχει δισεκατομμύρια αλλά και σημαντική φιλανθρωπική δράση, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για τον Covid-19 που διοργάνωσε η International AIDS Society.

«Εχουμε ανάγκη οι ηγέτες να λάβουν αυτές τις δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τη διανομή που θα πρέπει να γίνει αμερόληπτα και όχι μόνο σύμφωνα με παράγοντες που βασίζονται στην αγορά», είπε ακόμη ο Γκέιτς, ο οποίος εν συνεχεία υποστήριξε ότι οι προσπάθειες που ξεκίνησαν πριν από δύο δεκαετίες για την καταπολέμηση της παγκόσμιας κρίσης κατά του AIDS, όταν οι χώρες ενώθηκαν για να διαθέσουν τελικά φάρμακα στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, μπορούν να χρησιμεύσουν ως πρότυπο για την ευρεία πρόσβαση σε φάρμακα κατά του COVID-19.

«Ένα από τα καλύτερα μαθήματα για την καταπολέμηση του HIV/AIDS είναι η σημασία της οικοδόμησης αυτού του μεγάλου, δίκαιου παγκόσμιου συστήματος διανομής για τη διανομή των φαρμάκων σε όλους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα