Φιλιππίνες: 162 θάνατοι προστέθηκαν στον απολογισμό από τον κορονοϊό

Οι υγειονομικές αρχές των Φιλιππίνων επιβεβαίωσαν σήμερα άλλους 162 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, ωστόσο στέλεχος του υπουργείο Υγείας διευκρίνισε πως για τους περισσότερους από αυτούς πρόκειται απλά για την ανακοίνωση της εξακρίβωσης των αιτίων τους και την «εναρμόνιση» των δεδομένων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στις Φιλιππίνες ανέρχεται πλέον επίσημα σε 1.534 νεκρούς.

Κατά την ίδια πηγή, ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 2.124, στα 56.259.

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εναρμόνισης των δεδομένων μας, δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να εντάξουμε περιπτώσεις που δεν είχαν ακόμη περιληφθεί στον επίσημο απολογισμό των θανάτων», εξήγησε η υφυπουργός Υγείας Μαρία Ροσάριο Βερχέιρε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Οι μισοί και πλέον από τους 162 θανάτους που προστέθηκαν στον απολογισμό είναι ασθενείς που υπέκυψαν τον Ιούνιο και το ένα τρίτο ασθενείς που υπέκυψαν στην COVID-19 τον Ιούλιο, διευκρίνισε.

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Υγείας αναμένει ότι θα προστεθούν και άλλοι θάνατοι που επήλθαν προηγούμενους μήνες στον επίσημο απολογισμό, στο πλαίσιο της διαδικασίας «εναρμόνισης των δεδομένων» του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα