Περισσότεροι από 70 εργάτες θετικοί στον κορονοϊό σε αγρόκτημα στην Αγγλία

Περισσότεροι από 70 εργάτες θετικοί στον κορονοϊό σε αγρόκτημα στην Αγγλία

Περίπου 200 άνθρωποι που είχαν προσληφθεί για να μαζέψουν τη σοδειά σε αγρόκτημα κοντά στο Μάλβερν, στα Δυτικά Μίντλαντς της Αγγλίας, τέθηκαν σε καραντίνα, αφότου 73 εξ αυτών διαγνώστηκαν με τη νόσο COVID-19, έγινε σήμερα γνωστό από την Αρχή Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας.

Οαριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 στη Βρετανία μειώνεται καθημερινά μετά την κορύφωση των περισσότερων από 6000 τον Απρίλιο σε 650, βάσει των πιο πρόσφατων στοιχείων σήμερα.

Εντούτοις, καταγράφονται εξάρσεις σε τοπικό επίπεδο.

Οι εγκαταστάσεις του AS Green and Co τέθηκαν σε lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού, εξήγησαν οι βρετανικές αρχές.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου συγκομιδής, οι εργάτες ζουν σε τροχόσπιτα μέσα στο αγρόκτημα.

Η Κέιτι Σπενς, η διευθύντρια Υγειονομικής Προστασίας των Μίντλαντς, διαβεβαίωσε πως η εταιρεία εφάρμοσε μέτρα ελέγχου προκειμένου να μειώσει τον κίνδυνο το προσωπικό της να εκτεθεί στην COVID-19.

«Παρά τα μέτρα, ένας μικρός αριθμός εργατών εκδήλωσε συμπτώματα νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και αυτοί οι εργάτες, όπως και κάποιες στενές επαφές τους, μεταξύ των εργαζομένων, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και βγήκαν θετικοί», εξήγησε.

«Καθώς παρατηρήσαμε μια παγκόσμια τάση μεγάλοι παραγωγοί τροφίμων να βρίσκονται αντιμέτωποι με ξεσπάσματα της νόσου, ως προληπτικό μέτρο, αποφασίσαμε να υποβάλλουμε σε εξετάσεις όλο το εργατικό δυναμικό».

Η ίδια είπε ότι τα αρχικά αποτελέσματα έδειξαν ένα σημαντικό ποσοστό θετικών κρουσμάτων, παρά το γεγονός ότι οι ασθενείς αυτοί ήταν ασυμπτωματικοί.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε σήμερα κατά 21 και ανέρχεται πλέον σε 44.819 θανάτους, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα