Σε απόγνωση πολλές οικογένειες Ελλήνων της Μελβούρνης

Σε απόγνωση πολλές οικογένειες Ελλήνων της Μελβούρνης

Σε απόγνωση βρίσκονται και πάλι εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες -στην πλειοψηφία τους νεοφερμένοι Έλληνες μετανάστες- εξαιτίας του νέου lockdown στην Μελβούρνη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρόλαβαν να πάρουν ούτε μια ανάσα, αφού πολλοί πέρασαν το προηγούμενο lockdown, χάρη στη φιλανθρωπία άλλων ομογενών και τώρα βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη θέση.

Δεν έχουν δουλειά -αφού οι επιχειρήσεις εστίασης όπου απασχολούνται οι περισσότεροι κλείνουν- ούτε δικαιούνται κάποιο επίδομα αφού δεν έχουν άδεια μόνιμης παραμονής. Επιπλέον, όπως λένε οι ίδιοι, οι ελάχιστες οικονομίες τους εξαντλήθηκαν. Αλλά δεν έχουν χρήματα ούτε στην Ελλάδα να επιστρέψουν.

Η αλληλεγγύη προβάλλει και πάλι ως η μόνη λύση. Η δράση των ελληνικών συλλόγων με τη διανομή τροφίμων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού προκειμένου να συμβάλλει στην ανακούφιση οικογενειών που πλήττονται περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Για αυτό το λόγο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Α΄ Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Μελβούρνης στην Ι.Μ «Άξιον Εστίν» μεταξύ φορέων της πόλης και του Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη κ. Ευμένειου Βασιλόπουλου.

Ομογενείς που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση μπορούν να αποταθούν στο Κέντρο Πρόνοιας της Αρχιεπισκοπής στον αριθμό (03) 9998 1988.

Μπορούν, επίσης, να επικοινωνήσουν με τον «Νέο Κόσμο» στον αριθμό (03) 9482 4433 ή στο enquiries@neoskosmos.com.au (υπό πλήρη εχεμύθεια) και το αίτημά τους θα μεταφερθεί στους αρμόδιους.

Πηγή: Νέος Κόσμος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα