Πάνω από 500.000 νεκροί και 11 εκατ. κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 500.000 νεκροί και 11 εκατ. κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο

Ο κορονοϊός συνεχίζει να σκορπά τον τρόμο σε όλο τον πλανήτη με τους νεκρούς και τα κρούσματα συνεχώς να αυξάνονται.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters τα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 11 εκατομμύρια σήμερα την ώρα που σε διάστημα 7 μηνών η επιδημία έχει σκοτώσει πάνω από 500.000 ανθρώπους.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν περισσότερα από 55.400 νέα κρούσματα COVID-19 χθες, ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με τις μολύνσεις να αυξάνονται στις περισσότερες πολιτείες. Αρκετοί κυβερνήτες ανέστειλαν τα σχέδιά τους για το άνοιγμα των οικονομιών τους μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων.

Η Λατινική Αμερική, όπου η Βραζιλία καταμετρά 1,5 εκατομμύρια κρούσματα, αντιπροσωπεύει το 23% του συνόλου παγκοσμίως των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί με την Covid-19. Η Ινδία έχει αναδειχθεί σε νέο επίκεντρο στην Ασία, με 625.000 κρούσματα.

Η Ασία και η Μέση Ανατολή αποτελούν περίπου το 12% και 9% αντίστοιχα των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία.

Τα πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στις 10 Ιανουαρίου, στην Γουχάν της Κίνας, προτού οι μολύνσεις εκτοξευθούν στην Ευρώπη, κατόπιν στις ΗΠΑ και αργότερα στη Ρωσία.

Η πανδημία έχει πλέον εισέλθει σε μια νέα φάση, με την Ινδία και τη Βραζιλία να προσπαθούν να διαχειριστούν τα πάνω από 10.000 κρούσματα που καταγράφονται ημερησίως.

 

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα