Δάγκωσε συνεπιβάτη του στο αεροπλάνο και η αεροπορική εταιρία δεν αποζημιώνει

Δάγκωσε συνεπιβάτη του στο αεροπλάνο και η αεροπορική εταιρία δεν αποζημιώνει

Μια αεροπορική εταιρεία δεν υποχρεούται να αποζημιώσει έναν επιβάτη που καθυστέρησε η πτήση του εξαιτίας της ενοχλητικής συμπεριφοράς άλλου επιβάτη σύμφωνα με το δικαστήριο της Ε.Ε.

Ο αερομεταφορέας οφείλει ωστόσο «να εξασφαλίσει την μεταφορά με άλλες πτήσεις (...) το ταχύτερο δυνατό» του επιβάτη που καθυστέρησε.

Πορτογαλικό δικαστήριο προσέφυγε στην δικαιοσύνη της ΕΕ μετά από περιστατικό που σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2017 σε πτήση της αεροπορικής εταιρείας TAP, που αναχωρούσε από Λισαβόνα με προορισμό την Φορταλέζα στη Βραζιλία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το AFP.

Το αεροπλάνο αναγκάστηκε λίγο μετά την αποχώρησή του να κάνει μια παράκαμψη προς την Λας Πάλμας στην Ισπανία για να αποβιβάσει «έναν ταραξία επιβάτη, ο οποίος δάγκωσε έναν άλλον επιβάτη και επιτέθηκε σε πολλούς επιβάτες, όπως και στο πλήρωμα του θαλάμου επιβατών, το οποίο προσπάθησε να τον ηρεμήσει», ανέφερε σήμερα το δικαστήριο, που έχει την έδρα του στο Λουξεμβούργο.

Η παράκαμψη προκάλεσε καθυστέρηση σε άλλη πτήση, που θα έκανε το ίδιο αεροπλάνο όταν θα αναχωρούσε από την Φορταλέζα και ένας επιβάτης προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση.

Για το Δικαστήριο της ΕΕ η συμπεριφορά του παράφρονα επιβάτη «μπορεί να αποτελεί "έκτακτη περίσταση" που μπορεί να απαλλάσσει τον αερομεταφορέα από την υποχρέωσή του να καταβάλει αποζημίωση. Μια συμπεριφορά αυτού του είδους βρίσκεται κατ'αρχήν πέραν των δυνατοτήτων ελέγχου του αερομεταφορέα» υπογράμμισε το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα