Δεν υπάρχουν αναλώσιμοι στην κοινωνία, ο Τζορτζ Φλόιντ δεν ήταν αναλώσιμος

Δεν υπάρχουν αναλώσιμοι στην κοινωνία, ο Τζορτζ Φλόιντ δεν ήταν αναλώσιμος

Χιλιάδες κάτοικοι του Χιούστον, της γενέτειρας του Τζορτζ Φλόιντ, περίμεναν υπομονετικά τόσο για να μπουν και να αποτίσουν φόρο τιμής στη σορό του δολοφονημένου 46χρονου άνδρα όσο και για να χαιρετίσουν για τελευταία φορά τον άνθρωπο που άθελά του έγινε σύμβολο του αγ Η κηδεία του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ τελέστηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Χιούστον, τη γενέτειρά του.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σιλβέστερ Τέρνερ, ανακοίνωσε ότι με διάταγμα θα προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση της αστυνομίας του Χιούστον. Παράλληλα είπε πως η 9η Ιουνίου θα είναι από εδώ και πέρα ημέρα αφιερωμένη στον Τζορτζ Φλόιντ.

«Δεν υπάρχουν αναλώσιμοι στην κοινωνία, ο Τζορτζ Φλόιντ δεν ήταν αναλώσιμος. Γι αυτό βρισκόμαστε εδώ» είπε στην ομιλία του ο Γερουσιαστής Αλ Γκριν.

Το δικό του μήνυμα έστειλε μέσω βίντεο ο πρώην αντιπρόεδρος και υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν.

«Αντίθετα με τους περισσότερους εσείς πενθείτε δημοσίως. Και είναι ένα βάρος. Ένα βάρος που είναι πλέον η μοίρα σας να αλλάξετε τον κόσμο προς το καλύτερο, στο όνομα του Τζορτζ Φλόιντ» είπε μεταξύ άλλων ο Τζο Μπάιντεν.

Οι περισσότεροι ομιλητές είπαν πως ο άδικος θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ ένωσε όλο τον κόσμο στη μάχη κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.ώνα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα