Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Τον είδα έξω από το διαμέρισμα της

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Τον είδα έξω από το διαμέρισμα της

Κορυφώνεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν, καθώς σημαντικοί μάρτυρες της υπόθεσης φέρονται να έχουν αναγνωρίσει τον 43χρονο Γερμανό Christian Brueckner και να τον έχουν δει να κινείται κοντά στη σκηνή του εγκλήματος. Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Sun», Βρετανίδα κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2007 είδε τον Γερμανό έξω από το παραθεριστικό διαμέρισμα που διέμενε η Μαντλίν, 3 χρονών τότε, να συμπεριφέρεται ύποπτα. Άλλες πληροφορίες από βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι και η γυναίκα που πρόσεχε το κορίτσι, αναγνώρισε τον Γερμανό, την περίοδο της εξαφάνισης με φωτογραφία που είχε στην κατοχή της η πορτογαλική αστυνομία, εντούτοις δεν κατάφερε να δράσει έγκαιρα και οι έρευνες στράφηκαν προς άλλες κατευθύνσεις. Όπως είναι γνωστό, ο Κριστιάν Μπ. έφυγε από την Πράια ντα Λουζ και την Πορτογαλία, λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν και επέστρεψε στην πατρίδα του.

Συνδέεται με δύο ακόμη εξαφανίσεις

Οι αστυνομικές Αρχές της Γερμανίας, οι οποίες εξετάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ, πιθανή σχέση του φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μάντλιν ΜακΚάν, με την εξαφάνιση της 5χρονης Γερμανιδας Ίνγκα, ερευνούν και τρίτη εξαφάνιση ανηλίκου, του 6χρονου Γερμανού Ρενέ Χάζεε, η οποία ενδεχομένως και αυτή σχετίζεται με τις προηγούμενες δύο. Όπως γράφει η «Koelner Stadt-Anzeiger» (έκδοση Σαββάτου) η Αστυνομία ερευνά τη σχέση του 43χρονου Γερμανού φερόμενου ως δράστη της δολοφονίας της Μάντλιν με την απαγωγή του Ρενέ, επίσης, σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο της Πορτογαλίας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εξάχρονος Ρενέ είχε εξαφανιστεί σε μια παραλία του Αλγκάρβε το 1996, όταν διέφυγε για λίγο της προσοχής της μητέρας του και του συντρόφου της. Η υπόθεση συνέβη 11 χρόνια πριν από την παγκοσμίως γνωστή εξαφάνιση της -τότε τρίχρονης- Μάντλιν στην πόλη Πράια ντα Λουζ, του Αλγκάρβε. Ο Αντρέας Χάζεε, πατέρας του Ρενέ, είπε στην εφημερίδα της Κολωνίας ότι ελπίζει πως τώρα θα μπορέσει να μάθει τι απέγινε ο γιος του, αλλά δεν πιστεύει ότι ο Ρενέ είναι ακόμα ζωντανός.

Ο Christian Brueckner, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως «σεξουαλικό αρπακτικό» από εισαγγελείς, λέγεται ότι καταδικάστηκε για παιδικό σεξουαλικό αδίκημα στη Γερμανία όταν ήταν μόλις 17 ετών. Ωστόσο, ο ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει έως και 17 ποινικές καταδίκες, προφανώς αγνοήθηκε από την πορτογαλική αστυνομία κατά τη διάρκεια της έρευνας για την Μαντλίν.

Ο Christian Brueckner, που βρίσκεται στη φυλακή στο Kiel της Γερμανίας, καταδικάστηκε επίσης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανής στο σπίτι της στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας 18 μήνες προτού εξαφανιστεί η Μαντλίν, στις 3 Μαΐου 2007. Ο Brueckner είχε ζήσει σε μια απομακρυσμένη αγροικία με θέα στην Praia da Luz από το 1999 έως το 2006 και ίσως ζούσε σε ένα τροχόσπιτο τη στιγμή που η 3χρονη εξαφανίστηκε. Όμως, λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν το 2007, έφυγε από την Πορτογαλία και επέστρεψε στην πατρίδα του - όπου αργότερα λέγεται ότι απέκτησε το ακίνητο στο Neuwegersleben. Το 2014, λέγεται ότι ζούσε στο Braunschweig, κοντά στο Ανόβερο, όπου είπε στους φίλους του ότι είχε ανοίξει ένα τοπικό κατάστημα και εργαζόταν από τις 7πμ έως τα μεσάνυχτα.

Στην πρώην ανήλικη φιλενάδα του βασικού υπόπτου για την απαγωγή της Μαντλίν στρέφονται τώρα οι έρευνες των γερμανικών αρχών, οι οποίες αναφέρουν ότι ο Γερμανός παιδεραστής μπορεί να αφεθεί ελεύθερος τις προσεχείς ημέρες. Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, ο Γερμανός ύποπτος μπορεί να αφεθεί ελεύθερος καθώς έχει εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής του εφόσον βέβαια δοθεί το πράσινο φως από Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας. Η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο επέμεινε ότι εάν ο ύποπτος είναι υπήκοος του Ηνωμένου Βασιλείου, θα πιέσει να κατηγορηθεί και να διωχθεί στη Βρετανία. Όμως, στην περίπτωση αλλοδαπού ύποπτου, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η έκδοση στο Ηνωμένο Βασίλειο για έγκλημα που διαπράχθηκε στο εξωτερικό.

Στην Πράια ντα Λουζ οι κάτοικοι ελπίζουν ότι θα μπει ένα τέλος 

Η εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν βαραίνει σαν μαύρο σύννεφο το ήσυχο θέρετρο Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, στο Αλγκάρβε, εδώ και 13 χρόνια. Τώρα, ίσως να δοθεί επιτέλους ένα τέλος, όχι μόνο για την οικογένεια του παιδιού αλλά και για την ίδια την πόλη. Η Μάντλιν, ηλικίας μόλις 3 ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου περνούσε τις διακοπές με τους γονείς και τα αδέλφια της το 2007. Οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι το κοριτσάκι είναι νεκρό και ότι ο βασικός ύποπτος για τον φόνο είναι ένας Γερμανός, γνωστός παιδεραστής, που βρίσκεται ήδη στη φυλακή, για μια άλλη υπόθεση.

Σύμφωνα με το Reuters, μετά από πολλά χρόνια αδιεξόδων και απογοητεύσεων, η εξέλιξη αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική προκειμένου να φωτιστεί το μυστήριο της εξαφάνισης του παιδιού. Οι έρευνες, που επεκτάθηκαν σε πολλές χώρες, έκαναν πολλούς κατοίκους της Πράια ντα Λουζ να αισθάνονται σαν παρίες. «Εκείνη την εποχή ήταν δύσκολα τα πράγματα για όσους ενεπλάκησαν. Όλοι μιλούσαν άσχημα για την Πράια ντα Λουζ, ιδίως οι γονείς με παιδιά», είπε η 40χρονη Ιρίνα Ιτράμπαρ, η ιδιοκτήτρια ενός μικρού παραλιακού καταστήματος στην πόλη των 3.500 κατοίκων. «Ήταν μια τραγωδία για όλους μας. Αλλά κάποιοι ήδη ξέχασαν τι είχε συμβεί», πρόσθεσε.

Τις ημέρες  μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, η μικρή κοινότητα ενώθηκε περισσότερο. Πολλοί βοηθούσαν την αστυνομία στις έρευνές της στη γύρω περιοχή. Εκατοντάδες άνθρωποι προσεύχονταν στις εκκλησίες ή συγκεντρώνονταν και άφηναν στον ουρανό μπαλόνια, σε ένδειξη υποστήριξης προς την οικογένεια του παιδιού. Αλλά το στίγμα για την πόλη ήταν βαρύ. Οι καταστηματάρχες λένε ότι κάποιοι ξένοι τουρίστες φοβόντουσαν πολύ να κάνουν τις διακοπές τους στην Πράια ντα Λουζ μετά το συμβάν αυτό.

Ατενίζοντας τον ωκεανό κοντά στο σημείο όπου, όπως είπε, οι φίλοι των ΜακΚάν αναζητούσαν την Μαντλίν το βράδυ που εξαφανίστηκε, ο 68χρονος Λούις Μάρκες εξέφρασε την ελπίδα να κλείσει επιτέλους η υπόθεση. «Ήμουν εδώ όταν χάθηκε το κορίτσι. Ήταν πολύ παράξενη η κατάσταση τότε. Άλλαξαν τα πάντα. Όλα τα κανάλια ήταν εδώ», εξήγησε.

Ορισμένοι φοβούνται ότι, 13 χρόνια μετά, οι νέες εξελίξεις μπορεί και πάλι να αμαυρώσουν το όνομα της πόλης. «Εκείνη την εποχή, αυτό σκότωσε όλες τις δουλειές, όπως ακριβώς ο κορονοϊός. Και ο κόσμος προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια του και όλο αυτό το πράγμα ξαναρχίζει», σχολίασε η 62χρονη Γερμανίδα τουρίστρια Πέτρα Μισέλ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα