Η Τουρκία διευκολύνει την εξαγωγή ιατρικού υλικού

Η Τουρκία ήρε σήμερα τους περιορισμούς στις εξαγωγές ιατρικού υλικού, ένα μέτρο που αναμένεται να διευκολύνει την πώληση εξοπλισμών σε χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με ελλείψεις.

Το υπουργείο Εμπορίου ήρε τους περιορισμούς στην πώληση στο εξωτερικό αναπνευστήρων, εξοπλισμού διασωλήνωσης και απολυμαντικών ουσιών όπως της αιθυλικής αλκοόλης, σύμφωνα με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Έως σήμερα, η πώληση εξοπλισμών στο εξωτερικό είτε απαγορευόταν είτε μπορούσε να γίνει έπειτα από εξουσιοδότηση της τουρκικής κυβέρνησης.

«Αυτοί οι περιορισμοί τέθηκαν σε ισχύ προσωρινά ως απάντηση στην πανδημία. Η απόφαση να επιτραπούν οι εξαγωγές αντικατοπτρίζει (...) την αυξανόμενη δυνατότητα της Τουρκίας να περιορίσει τον κορονοϊό» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της προεδρίας σε ξένους δημοσιογράφους.

Η άρση αυτών των περιορισμών αποτελεί μια ευκαιρία για τις τουρκικές επιχειρήσεις, που έχουν αυξήσει σημαντικά τις παραγωγικές δυνατότητές τους από την έναρξη της επιδημίας, τη στιγμή που πολλές χώρες δυσκολεύονται να προμηθευτούν ιατρικούς εξοπλισμούς.

Κάθε είδους φορείς συμβάλλουν στην παραγωγή των απαραίτητων εξοπλισμών: από τον τομέα της κλωστοϋφαντουργίας στους κατασκευαστές στρατιωτικών drone αλλά και τα επαγγελματικά λύκεια.

Η Άγκυρα έστειλε σήμερα στη Σομαλία στρατιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε εξοπλισμούς, έγινε γνωστό από το υπουργείο Άμυνας.

Η Τουρκία είναι η έβδομη πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο από τον νέο κορονοϊό. Σχεδόν 125.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί και περισσότεροι από 3.300 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

www.topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα