Για δεύτερη μέρα στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον. Οι ανησυχίες της έγκυου σύντροφού του

Για δεύτερη μέρα στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον. Οι ανησυχίες της έγκυου σύντροφού του

Για δεύτερο 24ωρο συνεχίζει την παραμονή του στην εντατική ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον λαμβάνοντας θεωρία για τον κορωνοϊό μετά την επιδείνωση της υγείας του το βράδυ της Δευτέρας.

Ο πρωθυπουργός παραμένει στο St Thomas Hospital του Λονδίνου βρισκόμενος «υπό στενή παρακολούθηση», σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση της Dowing Street.

Η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού είναι «σταθερή» και παραμένει «σε καλή διάθεση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπό του.

Το γραφείο του πρωθυπουργού τονίζει πως ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, ούτε κάνει χρήση αναπνευστήρα, ενώ οι Times του Λονδίνου μετέδωσαν την πληροφορία ότι ο υψηλός πυρετός έχει αρχίσει να υποχωρεί.

Σήμερα αναμένεται και νέα ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του.

Έκδηλη είναι η ανησυχία όλης της Βρετανίας για τις εξελίξεις, ενώ το αβέβαιο κλίμα επιτείνουν εκτιμήσεις ειδικών ότι ο Τζόνσον μπορεί να χρειαστεί έως και ένα μήνα για να ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του όταν βγει από την εντατική, επικαλούμενοι αντίστοιχες εμπειρίες ανθρώπων που κατάφεραν τελικά να ξεπεράσουν τον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Ο Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος χρίστηκε ως αντικαταστάτης του Τζόνσον στο διάστημα της νοσηλείας του, ηγήθηκε χθες της καθημερινής ενημέρωσης της κυβέρνησης λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «θα τα καταφέρει».

Ωστόσο, παραμένει ασαφές πόσο καιρό θα είναι ο Τζόνσον στο νοσοκομείο και ο Ράαμπ δήλωσε ότι θα χρειασθεί συμφωνία του υπουργικού συμβουλίου για να επιτύχει οποιαδήποτε σημαντική απόφαση, όπως η άρση του lockdown.

Η Κάρι Σίμοντς, η σύντροφος του Μπόρις Τζόνσον είναι πλέον σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και περνάει μόνη της τις τελευταίες εβδομάδες λίγο πριν φέρει στο φως το παιδί τους. Σύμφωνα με την DailyMail, η 32χρονη Κάρι το βράδυ που ο Τζόνσον μπήκε στο νοσοκομείο με κορονοϊό, ήταν απαρηγόρητη.

Η Σίμοντς, η οποία μένει στο σπίτι του ζευγαριού στο νότιο Λονδίνο, σύμφωνα με την Telegraph το βράδυ της μεταφοράς του Βρετανού πρωθυπουργού στο νοσοκομείο Σεν Τομας, τηλεφώνησε την Κυριακή το βράδυ κλαίγοντας στους φίλους της λέγοντάς τους πόσο ανησυχεί για τον άνθρωπό της τον οποίο έχει να δει πολύ καιρό.

Ο 55χρονος Μπόρις και η σύντροφός του δεν έχουν συναντηθεί εδώ και 15 ημέρες καθώς λίγο μετά την διάγνωση στον Βρετανό πρωθυπουργό, η Σίμοντς βρέθηκε επίσης να έχει ήπια συμπτώματα κορονοϊού.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πέρασε δεύτερο βράδυ στην εντατική, έχει σύμφωνα με τις πληροφορίες των βρετανικών ΜΜΕ τις αισθήσεις του αλλά χρειάζεται οξυγόνο. Δεν είναι επίσης γνωστό αν μπορούν να μιλήσουν έστω και από το τηλέφωνο και έτσι η Κάρι Σίμοντς ενημερώνεται τόσο από το νοσοκομείο όσο και από το πρωθυπουργικό γραφείο για την κατάσταση του συντρόφου της.

Όπως σημειώνουν οι βρετανικές εφημερίδες αν ο Μπόρις Τζόνσον έχει ορίσει την Κάρι ως τον κοντονότερο συγγενή του τότε εκείνη θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για λογαριασμό του όπως για το αν πρέπει να μπει σε καταστολή και να υποστηριχθεί η αναπνοή του με τεχνικά μέσα.

Για την κατάσταση της υγείας του ενημερώνονται και τα παιδιά του Μπόρις Τζόνσον και τα τέσσερα παιδιά του, η 26χρονη Lara Lettice, ο 24χρονος Milo Arthur, η 24χρονη Cassia Peaches και ο 22χρονος Theodore Apollo τα οποία απέκτησε με την δεύτερη σύζυγό του Marina. Ο βρετανός πρωθυπουργός έχει και ένα πέμπτο παιδί με την σύμβουλο τέχνης Helen Macintyre την 11χρονη Stephanie.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα