Κοροναϊός: Η Νέα Υόρκη κινητοποιεί την Εθνοφρουρά σε συνοικία που έχει πληγεί

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε το άνευ προηγουμένου μέτρο να κινητοποιήσει στρατιώτες της Εθνοφρουράς στο Νιου Ρασέλ, στα βόρεια περίχωρα της Νέας Υόρκης, που είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού σε αυτήν την πολιτεία.

Ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο είπε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι στρατιώτες της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ, ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, θα σταλούν σε μια «ζώνη καραντίνας» μήκους 1,6 χλμ σε αυτήν πόλη των 80.000 κατοίκων, όπου θα αναλάβουν να «ανεφοδιάζουν τους κατοίκους και να καθαρίζουν τα σχολεία».

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κουόμο, η κομητεία του Ουεστσέστερ, όπου ανήκει το Νιου Ρασέλ, καταμετρά ήδη 108 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, εκ των συνολικών 173 στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Πρόκειται για κάτι το πρωτοφανές στις ΗΠΑ, δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο πουθενά κατά το παρελθόν. Έχουν καταγραφεί διπλάσια κρούσματα στο Νιου Ρασέλ σε σύγκριση με την πόλη της Νέας Υόρκης, πρόκειται για ένα φαινόμενο» επισήμανε ο κυβερνήτης.

«Πρόκειται για ένα δραστικό μέτρο, όμως πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση κρουσμάτων στη χώρα, είναι στην κυριολεξία ζήτημα ζωής και θανάτου» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο κυβερνήτης ανακοίνωσε ότι τα σχολεία που βρίσκονται σε αυτήν τη ζώνη απομόνωσης θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες αρχής γενομένης από την Πέμπτη, όπως και οι χώροι λατρείας και άλλοι χώροι συγκεντρώσεων. Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν.

Στο επίκεντρο της ζώνης που σχεδίασε ο κυβερνήτης βρίσκεται η συναγωγή, που φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση του κοροναϊού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα