«Βόμβα» από Washington Post: Έγινε κι άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ για ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο, αλλά απέτυχε

«Βόμβα» από Washington Post: Έγινε κι άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ για ανώτερο Ιρανό αξιωματούχο, αλλά απέτυχε

Με αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η Washington Post φέρνει στο φως κι άλλη επιχείρηση των ΗΠΑ κατά Ιρανού αξιωματούχου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, την ημέρα που οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν την επίθεση κατά του Σουλεϊμανί στο Ιράκ ήταν σε εξέλιξη και επιχείρηση κατά ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου στην Υεμένη.

Η Washington Post επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και -όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ της- στόχος ήταν ένας χρηματοδότης και βασικός διοικητής της ομάδας Quds, που δραστηριοποιείται στην Υεμένη.

Σύμφωνα με τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους η επιχείρηση των ΗΠΑ δεν «έφερε την εξουδετέρωση» του ανώτερου Ιρανού αξιωματούχου.

Η ανεπιτυχής επιχείρηση των ΗΠΑ στην Υεμένη, όπως σημειώνει η Washington Post, εγείρει ερωτηματικά για το αν η εντολή του Ντόναλντ Τραμπ για την εξουδετέρωση του πανίσχυρου Ιρανού στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν για να προλάβουν οι ΗΠΑ κάποιο χτύπημα εναντίον αμερικανικών στόχων, όπως ειπώθηκε επίσημα ή αν ήταν μέρος ενός σχεδίου για την εξουδετέρωση της ηγεσίας των Φρουρών της Επανάστασης.

Αξιωματούχοι των ΗΠΑ τόνισαν ότι η επιχείρηση στην Υεμένη κατά του Ιρανού αξιωματούχου παραμένει απόρρητη και για αυτό δεν είπαν τίποτα περισσότερο, παρά μόνο ότι η επιχείρηση δεν ήταν πετυχημένη.

«Αν τον είχαμε σκοτώσει, θα το είχαμε αναφέρει το ίδιο βράδυ», ανέφερε ένας Αμερικανικός αξιωματούχος, όπως σημειώνει η Washington Post.

Ένας άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι τα δύο χτυπήματα εγκρίθηκαν περίπου την ίδια ώρα και ότι οι ΗΠΑ δεν αποκάλυψαν την επιχείρηση στην Υεμένη.

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα