Σε μια ιστορική ψηφοφορία οι Βρετανοί βουλευτές έδωσαν απόψε την τελική έγκρισή τους στο νομοσχέδιο που θα επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου.
Η Βουλή των Κοινοτήτων, που ελέγχεται από τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ενέκρινε με 330 ψήφους υπέρ έναντι 231 κατά το Νομοσχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία στην οποία κατέληξαν πέρσι Λονδίνο και Βρυξέλλες.
Το νομοσχέδιο για το Brexit θα πρέπει να περάσει, την επόμενη εβδομάδα, και από τη Βουλή των Λόρδων και στη συνέχεια να επικυρωθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται ότι θα το εγκρίνει στις 29 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία του «διαζυγίου».
Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ο Τζόνσον θα μπορέσει να γυρίσει σελίδα σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που έχει βιώσει η Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Μπαίνει επίσης τέλος στους φόβους για μια άτακτη αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, οι οποίοι έριχναν βαριά σκιά στην οικονομία της το τελευταίο διάστημα.
Ιστορική στιγμή στη Βρετανία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για το Brexit
Διαβάστε ακόμα

Ευρώπη σε καύσωνα: Δεκάδες θάνατοι και σοβαρές προειδοποιήσεις για τη δημόσια υγεία
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κύμα καύσωνα, με τραγικές...

Διπλωματικό θρίλερ: Το Ιράν διαψεύδει τον Τζέι Ντι Βανς για το πυρηνικό του πρόγραμμα
Ένα έντονο διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες...

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά βρέθηκαν νεκρά σε αυτοκίνητο εν μέσω ιστορικού καύσωνα
Μια ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει τη νότια Γαλλία, καθώς δύο μικρά...

Ιράν και ΗΠΑ: Καταρχήν συμφωνία για οδικό χάρτη 60 ημερών
Πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν ολοκληρώθηκαν στην...