Η Γερμανία προετοιμάζεται για μεγάλη άνοδο του ακροδεξιού AfD στις τοπικές εκλογές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η Γερμανία προετοιμάζεται για μεγάλη άνοδο του ακροδεξιού AfD στις τοπικές εκλογές αυτό το Σαββατοκύριακο

Η Γερμανία ίσως να αντιμετωπίσει έναν πολιτικό σεισμό αυτό το Σαββατοκύριακο με ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενδέχεται να έρθει πρώτο σε δύο τοπικές εκλογές, ένα αποτέλεσμα που θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. 

Καθώς η προεκλογική εκστρατεία στα κρατίδια Σαξονία και Βρανδεμβούργο εισέρχεται στις τελευταίες της ημέρες, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το AfD εδραιώνει τα πρόσφατα πολιτικά του κέρδη. 

«Το AfD έχει σημειώσει μεγάλα κέρδη μετά τις προηγούμενες τοπικές εκλογές στο Βρανδεμβούργο και τη Σαξονία και σε ομοσπονδιακό επίπεδο», δήλωσε ο Αρντ Λάινινγκερ πολιτικός επιστήμονας στο Freie Universitat του Βερολίνου. 

«Οι συντηρητικοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ έχουν (μετά τις εθνικές εκλογές του 2017) χάσει την υποστήριξη τόσο σε τοπικό όσο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο», πρόσθεσε. 
Κατά συνέπεια, περαιτέρω άνοδος του AfD την Κυριακή θα αποτελέσει ακόμη ένα εμπόδιο για τα παραδοσιακά κόμματα, πιθανόν στρέφοντας το CDU προς τα δεξιά. 

Επίσης θα απειλήσει το μέλλον του εύθραυστου συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του οποίου ηγείται η Μέρκελ και θα προκαλέσει νέες αμφιβολίες για τη διάδοχό της, την υπουργό Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ- Κάρενμπάουερ. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

-
Σχολιάστε το άρθρο: