Έρευνα για το τηλεφώνημα στη γραμμή 112 της 15χρονης που δολοφονήθηκε βάναυσα

Έρευνα για το τηλεφώνημα στη γραμμή 112 της 15χρονης που δολοφονήθηκε βάναυσα

 Έρευνα για να διαπιστωθεί τυχόν αμέλεια από την πλευρά των αστυνομικών στην υπόθεση της 15χρονης Αλεξάντρα Μακεσάνου στη Ρουμανία αποφάσισε η Διεύθυνση Διερεύνησης Οργανωμένου Εγκλήματος και Τρομοκρατίας (DIICOT).

Η έρευνα αφορά τους αστυνομικούς, οι οποίοι έγιναν αποδέκτες της κλήσης στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 από τη 15χρονη, η οποία δολοφονήθηκε βάναυσα από τον 65χρονο Γκιόργκε Ντίνκα, στο Καρακάλ.

Για την υπόθεση παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας,

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, επικαλούμενο το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, η DIICOT διέταξε να κινηθούν οι ποινικές διαδικασίες ώστε να ασκηθεί δίωξη in rem για αμέλεια, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 298 του ρουμανικού Ποινικού Κώδικα σε ό,τι αφορά τα τηλεφώνημα του θύματος στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112. Η δίωξη αφορά συγκεκριμένα την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Χθες, περίπου 100 μαθητές από σχολεία του Καρακάλ διαδήλωσαν στη μνήμη της 15χρονης και ακόμα ενός νεαρού κοριτσιού, της 18χρονης Λουίζας, που δολοφονήθηκαν βάναυσα από τον 65χρονο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα