Τι γνώριζαν οι ελβετικές αρχές για τον άνδρα, που έσπρωξε το 8χρονο αγόρι στις ράγες στη Φραγκφούρτη

Τι γνώριζαν οι ελβετικές αρχές για τον άνδρα, που έσπρωξε το 8χρονο αγόρι στις ράγες στη Φραγκφούρτη

Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του 40χρονου από την Ερυθραία, που σκότωσε ένα 8χρονο αγόρι στη Γερμανία, σπρώχνοντάς το στις ράγες, την ώρα που διέρχονταν ταχεία αμαξοστοιχία στο σταθμό της Φραγκφούρτης. Η ενέργειά του έχει προκαλέσει σοκ στη γερμανική και διεθνή κοινή γνώμη και έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και της Ελβετίας, όπου ο δράστης ζούσε εδώ και χρόνια. 

Οι αρχές στη Ζυρίχη αποκάλυψαν ότι ο 40χρονος έφτασε στην Ελβετία το 2006 και έλαβε  άσυλο το 2008, ενώ φαινόταν να έχει ενσωματωθεί καλά στην ελβετική κοινωνία. Όπως τόνιζαν έως πριν από λίγους μήνες δεν είχε απασχολήσει τις αρχές και δεν είχε ποτέ καταδικαστεί για βίαια επεισόδια. Ωστόσο αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα από τον Ιανουάριο, όταν και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά του και ήταν στη λίστα των καταζητούμενων των ελβετικών αρχών από την περασμένη εβδομάδα. 

Ο άνδρας, πατέρας τριών παιδιών, απασχόλησε για πρώτη φορά τις ελβετικές αρχές ασφαλείας την πεαρσμένη εβδομάδα, όταν κλείδωσε τη σύζυγό του και τα παιδιά του μαζί με έναν γείτονα στο διαμέρισμά τους. Παράλληλα απείλησε τον γείτονά με ένα μαχαίρι. Όταν αργότερα έγινε γνωστό ότι εγκατέλειψε την πόλη, εντάχθηκε στη λίστα των καταζητούμενων. 

Ελβετικές και γερμανικές αρχές πιστεύουν ότι δεν προκύπτει καμία σύνδεση της πράξης του με την επίθεση την περασμένη εβδομάδα ενός Γερμανού σε έναν πολίτη από την Ερυθραία. 

Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας στη DW

Ένας από τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες του αδιανόητου εγκλήματος ήταν και ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο Έλληνας μετανάστης εργάζεται εδώ και τρεις σχεδόν δεκαετίες στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους (DB) και εκείνη την ώρα περίμενε σε διπλανή αποβάθρα το τρένο του. «Τον είδα να σπρώχνει το παιδί στο τρένο», είπε στη Deutsche Welle.

«Το ίδιο έκανε και με τη μητέρα του». Όπως διηγείται, αμέσως μετά ο δράστης τράπηκε σε φυγή ωστόσο άλλοι επιβάτες έτρεξαν πίσω του και κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν. «Ορισμένοι άρχισαν να τον χτυπούν, αλλά μέσα σε δευτερόλεπτα κατέφθασε και η αστυνομία», λέει φανερά συγκλονισμένος ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Και προσθέτει, «κάποια στιγμή δεν άντεξα, λύγισα και έβαλα τα κλάματα».

 

Πηγές: Reuters, DW

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα