Απειλή Άγκυρας για απαγωγή των 8 Τούρκων στρατιωτικών: Θα τους πακετάρουμε

Απειλή Άγκυρας για απαγωγή των 8 Τούρκων στρατιωτικών: Θα τους πακετάρουμε

Ευθεία επίθεση προς την Ελλάδα αλλά και τον Έλληνα Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος, για το θέμα της απελευθέρωσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι είχαν έρθει στη χώρα μας, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο Μπεκίρ Μποζντάγ υποστήριξε ότι "η Ελλάδα προστατεύει Γκιουλενιστές και ότι αυτό, δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε".

Μάλιστα, ο Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε μάλιστα ότι " θεωρούσαμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε δώσει λόγο αντρίκειο αλλά δεν τους επέστρεψε".

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Bλέπουμε πως η Ελλάδα προστατεύει τους τρομοκράτες μέλη της FETO που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία εναντίον του Κοινοβουλίου, του Συντάγματος, της κυβέρνησης και του λαού. Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Η Ελλάδα που πέρασε πολλά με τα πραξικοπήματα στηρίζει τους πραξικοπηματίες. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε.

Στην Ελλάδα, με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κύριος πρωθυπουργός αμέσως μετά το πραξικόπημα, δημιουργήθηκε ένα καλό κλίμα πως θα εκδοθούν οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία. Η αλήθεια πως μας δημιουργήθηκαν ελπίδες. Πιστέψαμε πως ο κύριος Τσίπρας τιμά το λόγο του ανδρός. Αλλά όπως είδαμε έβαλαν στη μέση την δικαστική διαδικασία και δεν τους επέστρεψαν.

H Ελλάδα μπορεί να προστατεύει του πραξικοπηματίες μέλη FETO και να μην τους επιστρέφει. Mπορεί και να τους παρέχει και προστασία. Όπως και κάποιες χώρες προστατεύουν κάποιους τρομοκράτες. Όμως από εδώ λέω ξεκάθαρα. Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».

Κοτζιάς: Απαράδεκτες δηλώσεις

Άτοπες και απαράδεκτες οι δηλώσεις της Τουρκίας για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχολιάζοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικές όσων κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό. Η Τουρκία ξέρει πολύ καλά δεν είμαστε από τα κράτη που μπορεί να κάνει παιχνίδια. Δυστυχώς μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει η σχέση πολιτικής και κράτους δικαίου» δήλωσε ο κ. Κοτζιάς.

Κουμουτσάκος: Προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου

Θρασείες, εμπρηστικές και απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος, τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους "8", προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Σε απόρρητη τοποθεσία οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Νωρίτερα το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.

Οι τέσσερις κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, από όπου και αποχώρησαν λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο).

Πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, με απόφαση που επικυρώθηκε σε ανώτατο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, έχει απορρίψει το αίτημα της Άγκυρας για έκδοση των «8» στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα