Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσε φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιουλίου στην περιοχή Πλοκαμιανά Κισσάμου, στα Χανιά. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και της πορείας της πυρκαγιάς, οι αρχές προχώρησαν στην άμεση αποστολή προειδοποιητικού μηνύματος προς τους κατοίκους μέσω του συστήματος 112.
Η φωτιά εξελίσσεται και καίει εκτεταμένη χορτολιβαδική και γεωργική έκταση, η οποία εντοπίζεται ανάμεσα στα χωριά Αερινό και Κεφάλι Κισσάμου.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) July 18, 2026
???? Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Αερινός της Περιφερειακής Ενότητας #Χανίων
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις στο σημείο
Για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του πύρινου μετώπου έχουν αναπτυχθεί και επιχειρούν στην περιοχή ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο της πυρκαγιάς βρίσκονται:
- 45 πυροσβέστες
- 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 19ης ΕΜΟΔΕ
- 15 πυροσβεστικά οχήματα
- 2 ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος, υποστηρίζοντας το έργο των επίγειων δυνάμεων.
Οι προσπάθειες των πυροσβεστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση προκειμένου να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και να προστατευτούν οι γύρω περιοχές.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πλοκαμιανά Κισσάμου Χανίων Κρήτης. Κινητοποιήθηκαν 45 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 19ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα και 2 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 18, 2026



