Αμπελόκηποι: Συνελήφθη διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας μετά από συνεργασία ΕΥΠ-τουρκικών Αρχών

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας μετά από συνεργασία ΕΥΠ-τουρκικών Αρχών

Συνελήφθη στους Αμπελόκηπους, μετά από συνεργασία ΕΥΠ και τουρκικών αρχών, ο αρχηγός του διαβόητου κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος «Bayğaras», η βάση του οποίου βρίσκεται στα Άδανα της Τουρκίας.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ramazan Baygara σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί «ερυθρά αγγελία» από την Ιντερπόλ.

Για τον εντοπισμό του Baygara, ο οποίος εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης παράνομων μεταναστών, ναρκωτικών και όπλων, συνεργάστηκαν στενά η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να εκδοθεί στην Τουρκία.

Ο Ramazan Baygara είχε διαφύγει στην Ελλάδα, καθώς σε βάρος του είχαν εκδοθεί 14 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκιά, μεταξύ αυτών και για ανθρωποκτονία.

Η… αρχή του τέλους για τον Baygara σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν οι ελληνικές Αρχές, με την συνδρομή της ΕΥΠ, εντόπισαν στα Χανιά δύο Τούρκους, οι οποίοι ζούσαν μέσα στη χλιδή και εμπλέκονταν, βάσει στοιχείων της έρευνας, στη διακίνηση μεταναστών.

Ο ένας εκ των δύο, ήταν μέλος της σπείρας Bayğaras, γεγονός που κινητοποίησε τις τουρκικές Αρχές, οι οποίες επικινώνησαν με τις ελληνικές και τις ενημέρωσαν πως στη χώρα μας θα μπορούσε να βρίσκεται και ο αρχηγός της. Η έρευνα που ξεκίνησε, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, οδήγησε τελικά τις Αρχές στην Αθήνα, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο Baygara.

Πηγή: topontiki.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα