Νέα στοιχεία για το αγοράκι που ξέχασαν πάνω από 6 ώρες σε σχολικό – «Έβγαλε ένα βιβλίο και διάβαζε μέχρι να το βρουν»

Νέα στοιχεία για το αγοράκι που ξέχασαν πάνω από 6 ώρες σε σχολικό – «Έβγαλε ένα βιβλίο και διάβαζε μέχρι να το βρουν»

Για πάνω από 6 ώρες παρέμενε ξεχασμένο ένα αγοράκι μόλις πέντε ετών σε σχολικό λεωφορείο στην Κηφισιά τη Δευτέρα 13/5. Το τι ακριβώς συνέβη περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς, εξηγώντας μάλιστα πως το παιδί έβγαλε ένα βιβλίο που είχε στην τσάντα του και μέχρι να το βρουν διάβαζε. 

Σε δηλώσεις του στο Action24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Χουντουμάδης, υπογράμμισε πως το 5χρονο αποκοιμήθηκε και όταν ξύπνησε στο σχολικό ήταν ολομόναχο.

«Το παιδί άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε, βρισκόταν μάλιστα πολύ κοντά σε λεωφόρο, ευτυχώς γύρισε πίσω, έδειξε μία ψυχραιμία που πολλές φορές ούτε οι μεγάλοι δεν τη δείχνουν. Μόνο έπαινο μπορούμε να του δώσουμε. Εγώ τον λέω “μικρό ήρωα”», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς.

«Το παιδί δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε ένα βιβλίο που είχε μέσα στην τσάντα του και διάβαζε μέχρι να το βρουν, κάτι που έγινε μετά από 6,5 με 7 ώρες», συμπλήρωσε.

«Το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα και όταν ξύπνησε ήταν μόνο του»
«Τον πρώτο ρόλο για τα παιδιά τον έχει η συνοδός. Τη Δευτέρα το πρωί ενώ παραλάβανε πέντε παιδάκια στο σχολικό, στο νηπιαγωγείο κατεβάσανε τέσσερα. Το ένα ήταν κουρασμένο και το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην το προσέξουν, να παρκάρουν το πούλμαν στο πάρκινγκ το οποίο είναι μακριά. Δεν το είδαν ούτε εκεί, με αποτέλεσμα να κλείσουν το σχολικό. Το παιδάκι όταν ξύπνησε ήταν μόνο του», εξήγησε ο Γιώργος Χουντουμάδης.

 
Το χρονικό της υπόθεσης
Το αγοράκι φαίνεται πως αποκοιμήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδρομής από το σπίτι στο σχολείο και ενώ βρισκόταν στα πίσω καθίσματα. Τα υπόλοιπα παιδιά αποβιβάστηκαν στο τέλος της διαδρομής (έξω από το σχολείο), ενώ εκείνο συνέχισε να κοιμάται, καθώς ούτε ο οδηγός αλλά ούτε και η 70χρονη συνοδός αντιλήφθηκαν το παιδί.

Έξι ολόκληρες ώρες μετά, το σχολείο ενημέρωσε τους γονείς για το περιστατικό. Φαίνεται πως ο οδηγός επέστρεψε στο σχολικό και βρήκε το παιδάκι, που είχε πλαντάξει στο κλάμα.

Σε βάρος του οδηγού αλλά και της συνοδού, που αναζητούνται από την αστυνομία, σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ τρόμο προκαλεί η σκέψη το περιστατικό να είχε συμβεί καλοκαίρι με υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα