Ηλεία: 37 άτομα δηλητηριάστηκαν από προβατίνα σε πασχαλινό γλέντι έξω από εκκλησία

Ηλεία: 37 άτομα δηλητηριάστηκαν από προβατίνα σε πασχαλινό γλέντι έξω από εκκλησία

Για εφτά ολόκληρες ώρες το Κέντρο Υγείας στη Βάρδα Ηλείας δεχόταν κόσμο με έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης μετά το γεύμα που έφαγαν σε πανηγύρι στο προαύλιο χώρο εκκλησίας για να γιορτάσουν τον Άγιο Γεώργιο, όλοι τους κάτοικοι του χωριού Βουπρασίας.

Ανήμερα των εορτασμών του Αγίου Γεωργίου κατέφτασαν σταδιακά στο Κέντρο Υγείας στη Βάρδα Ηλείας, 37 άτομα που προσβλήθηκαν από τροφική δηλητηρίαση, έχοντας καταναλώσει το ίδιο φαγητό, βραστό κρέας – προβατίνα – και γλυκά, κατά το πανηγύρι, που στήθηκε έξω από την Εκκλησία, όπως γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο τέτοια ημέρα.

Οι εορτασμοί έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα, κατά τη 1. Σιγά σιγά όμως άρχισαν να νιώθουν αδιαθεσία. Αρχικά δύο νεαροί 15 και 16 ετών με την μητέρα τους προσήλθαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης.

Ωστόσο σταδιακά, από τις 3.30 ώρα το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, σύμφωνα με τους γιατρούς άρχισαν να προσέρχονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι, εμφανίζοντας συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης και εκείνοι. Με την βοήθεια των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού όλα πήγαν καλά και δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί κάποιος στο νοσοκομείο.

Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι η τροφική δηλητηρίαση οφείλεται στο κρέας το οποίο πιθανώς να εκτέθηκε παραπάνω από όσο έπρεπε σε εξωτερικό χώρο ενώ άλλοι κάνουν λόγο για το καζάνι στο οποίο έβρασε το κρέας η παπαδιά του χωριού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα