Πειραιάς: Κινηματογραφικό ριφιφί σε εταιρεία χρυσού

Πειραιάς: Κινηματογραφικό ριφιφί σε εταιρεία χρυσού

Ένα απίστευτο περιστατικό με διπλό ριφιφί έγινε στον Πειραιά με στόχο εταιρεία χρυσού.

Ένα κτίριο-εργοτάξιο μεσοτοιχία με μια ναυτιλιακή εταιρία, έγινε το ορμητήριό τους. Άγνωστο πότε ακριβώς έγινε η διάρρηξη, αφού τα γραφεία λόγω Πάσχα, ήταν κλειστά.

Υπάλληλοι ναυτιλιακής εταιρείας και ενός καταστήματος πώλησης χρυσού και αντικειμένων αξίας έμειναν έκπληκτοι όταν επιστρέφοντας από τις διακοπές του Πάσχα είδαν τρύπες στους τοίχους, διαλυμένα καλώδια και όλον χώρο ανάστατο.

Η λεία των δραστών ήταν περίπου 100.000 ευρώ. Από την ταράτσα πολυκατοικίας κατάφεραν και μπήκαν σε διπλανή πολυκατοικία όπου στεγάζεται μία ναυτιλιακή εταιρεία που αυτό το διάστημα είναι υπό ανακαίνιση.

Στην πρώτη φάση του σχέδιού των ληστών, προχώρησαν σε άνοιγμα τρύπας  στον τοίχο της ναυτιλιακής καθώς ο στόχος τους ήταν η εταιρεία πώλησης χρυσού και συγκεκριμένα ένα χρηματοκιβώτιο που υπήρχε μέσα στο κατάστημα.

Πώς έφτασαν στην υλοποίηση του σχεδίου τους
Άνοιξαν την τρύπα στην ναυτιλιακή εταιρεία, πλησίασαν και άνοιξαν μία δεύτερη τρύπα, η οποία συνέδεε την ναυτιλιακή με το κατάστημα πώλησης χρυσού. Εκεί, με μικροκάμερες που είχαν μαζί τους, κατάφεραν και εντόπισαν το χρηματοκιβώτιο στο οποίο φυλάσσονταν όλα τα πολυτελή αντικείμενα.

Υπολογίζεται πως η διάρρηξη έγινε λίγο πριν το Μεγάλο Σάββατο.

Στην πολυκατοικία είχαν παρατηρήσει ότι είχε διακοπεί το ίντερνετ και το τηλέφωνο. Φαίνεται πως την πρώτη μέρα οι διαρρήκτες κατάφεραν και έκοψαν τα καλώδια του τηλεφώνου ούτως ώστε να μην λειτουργούν οι κάμερες. Οι σιαρρήκτες δεν κατάφεραν την πρώτη μέρα να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και ήρθαν την δεύτερη μέρα, και με οξυγονοκόλληση κατάφεραν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο απέσπασαν τα χρήματα και τα αντικείμενα αξίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα