Σημειωτόν η επιστροφή για τους εκδρομείς του Πάσχα: «Στο κόκκινο» η κίνηση στις εθνικές οδούς – Πού υπάρχει μποτιλιάρισμα

Σημειωτόν η επιστροφή για τους εκδρομείς του Πάσχα: «Στο κόκκινο» η κίνηση στις εθνικές οδούς – Πού υπάρχει μποτιλιάρισμα

Οι διακοπές του Πάσχα αποτελούν πλέον παρελθόν και οι εκδρομείς επιστρέφουν στην πρωτεύουσα. Στις εθνικές οδούς το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν όσοι επιστρέφουν από προορισμούς της Πελοποννήσου, τόσο από την εθνική οδό Πάτρας – Αθηνών, όσο και από την Τρίπολη προς την πρωτεύουσα.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου με τα προβλήματα να ξεκινούν από το ύψος του Κιάτου με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Παράλληλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί και στο οδικό τμήμα από τα Μέγαρα έως Νέα Πέραμο.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου μέχρι στιγμής υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Στην εθνική οδό Λαμίας – Αθήνων καθυστερήσεις υπάρχουν στο ύψος της Υλίκης, καθώς οι στροφές και οι διαδοχικοί σταθμοί διοδίων προκαλούν ανασχέσεις, που φθάνουν μέχρι τα διόδια της Θήβας.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Από την Τροχαία εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών- Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών – Λαμίας). Επιπρόσθετα από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 12 το μεσημέρι 15.985 οχήματα επέστρεψαν στην Αττική μέσω Αθηνών-Κορίνθου και 7.926 από την Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία τις προηγούμενες ημέρες είχαμε τη μαγαλύτερη «έξοδο» των τελευταίων ετών. Συγκεκριμένα από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών πέρασαν σχεδόν 700.000 οχήματα.

Περίπου 25 χιλιάδες επιβάτες έφυγαν από την πρωτεύουσα από το Λιμάνι του Πειραιά και ακόμη 10 χιλιάδες από την Ραφήνα.

Με υψηλές πληρότητες πραγματοποιήθηκαν και οι πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα