Τραγική κατάληξη σε περίπτωση με ανειδίκευτο βοηθό ΑμεΑ – Καταγγελίες για το προγράμμα «Προσωπικός Βοηθός»

Τραγική κατάληξη σε περίπτωση με ανειδίκευτο βοηθό ΑμεΑ – Καταγγελίες για το προγράμμα «Προσωπικός Βοηθός»

Η περίπτωση αφορά στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού».
Ο κ. Γιώργος «έχασε» την αδερφή του πριν από λίγο καιρό.

Η γυναίκα αυτή είχε μία προσωπική βοηθό μέσα από το πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού» που παρείχε το υπ. Εργασίας και υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που αφορά σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σε συμπολίτες μας με αναπηρία προκειμένου να τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους.

Δυστυχώς η γυναίκα την ώρα που έτρωγε στο κρεβάτι της, πνίγηκε και η βοηθός δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο δωμάτιο.

Όταν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά δεν ήξερε τι να κάνει, δεν τηλεφώνησε στο 166 αλλά απευθύνθηκε στην άλλη γυναίκα που είχε η οικογένεια για να φροντίζει την μητέρα της. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά.

Ο αδερφός της γυναίκας, κ. Γιώργος, μίλησε στο MEGA για την περίπτωση.

«Είχαμε δύο προσωπικούς βοηθούς, γιατί η αδερφή μου είχε κινητικά προβλήματα και δικαιούτο 277 ώρες τον μήνα, και είχαμε και πρωί και απόγευμα. αυτό το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και δυσκολεύτηκα πολύ που το πρόγραμμά του να είναι συμβατό με της αδερφής μου, να έχει ελεύθερες ώρες. Η πιο εξειδικευμένη ήταν δυσεύρετ5η και δεν είχε επαρκείς γνώσεις για άτομα με αναπηρία», είπε αρχικά.

«Μιλώντας με έναν γραμματέα μας είπε, όποιος θέλει από τους προσωπικούς βοηθούς μπορεί να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα του Ερυθρού Σταυρού. Όταν ήμουν στο σχολείο – επειδή είμαι εκπαιδευτικός – με πήρε στις 11.10 ο γείτονας και μου είπε ότι ζητούν βοήθεια από δίπλα η κοπέλα γιατί πνίγεται η αδερφή μου», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα