Τέμπη: Ξεσπά η κόρη του μηχανοδηγού - «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε ότι μπαίνει ανάποδα»

Τέμπη: Ξεσπά η κόρη του μηχανοδηγού - «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε ότι μπαίνει ανάποδα»

«Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην σταμάτησε και να μην πήρε επιβεβαίωση, να μην ρώτησε. Το λέμε από την πρώτη μέρα, όπως και οι συνάδελφοί του. Ήρθε η στιγμή που πλέον αυτό αποδεικνύεται μέσα από τη δικογραφία, όχι από λόγια», ανέφερε αρχικά μιλώντας στο Star η κόρη του μηχανοδηγού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας στο δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνολικά συνανθρώπους μας.

«Δηλαδή πλέον, μέσα από έγγραφο της δικογραφίας αποδεικνύεται ότι σταμάτησε. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην καταλάβει ότι μπαίνει σε ανάποδη γραμμή», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Star το στοιχείο που έχει στα χέρια της η οικογένεια του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας και δείχνει ότι το τρένο σταμάτησε μετά την Λάρισα, προκύπτει μέσα από μήνυση τραυματία που έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία της Λάρισας.

«Λίγα λεπτά μετά τη στάση στη Λάρισα, το τρένο σταμάτησε και πάλι και ακινητοποιήθηκε κάποια λεπτά χωρίς να υπάρχει στάση σε κάποιο σταθμό. Κοιτάξαμε έξω προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει αλλά δεν βλέπαμε τίποτα παρά μόνο βαθύ σκοτάδι», αναφέρει ο τραυματίας στην μήνυση που υπέβαλε.

Τι υποστηρίζει η οικογένεια του μηχανοδηγού

Η οικογένεια του Γιώργου Κουτσούμπα, μηχανοδηγού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας, υποστηρίζει πλέον ότι μετά την αναχώρηση του τρένου το μοιραίο βράδυ από τη Λάρισα υπάρχει σιγή στις συνομιλίες για 11 ολόκληρα λεπτά.

«Αυτή η χρονική στιγμή που περιγράφουν οι ίδιοι οι επιβάτες ότι σταμάτησε μετά τη Λάρισα, ταυτίζεται χρονικά με μία πολύ περίεργη παύση 11 λεπτών στα ηχητικά του ραδιοτηλεφώνου. Και στα ψηφιακά ηχητικά αλλά και στην απομαγνητοφώνηση αυτών», ανέφερε αρχικά ο Βασίλης Ζησιμάτος, δικηγόρος της οικογένειας του μηχανοδηγού, προσθέτοντας στη συνέχεια:

«Δεν δικαιολογείται, καθώς αν δείτε όλες τις συνομιλίες στο ραδιοτηλέφωνο γίνονται μεταξύ μηχανοδηγών και σταθμαρχών ανά δευτερόλεπτο. Και πότε ξανανοίγει το ραδιοτηλέφωνο και γίνεται η επόμενη καταγραφή; Όταν ακούγεται ότι δεν υπάρχει ρεύμα στην περιοχή, επομένως έχει γίνει η σύγκρουση».

Η οικογένεια του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθεί και δικαστικά καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου παρουσιάζοντας στη μήνυση τα δύο νέα στοιχεία που έχουν προκύψει.

«Με θυμώνει ότι ενάμισι χρόνο μετά, παλεύουμε για τα αυτονόητα. Εγώ έπρεπε να είμαι σπίτι μου και να πενθώ τον πατέρα μου. Όχι αυτή τη στιγμή να παλεύω για να μάθω τι έχει γίνει. Δεν ήταν δική μου δουλειά αυτή, ήταν δουλειά του κράτους αυτή», κατέληξε η κόρη του μηχανοδηγού.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα