Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Ενήργησε όπως ο μέσος άνθρωπος λέει η δικηγόρος του φρουρού

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Ενήργησε όπως ο μέσος άνθρωπος λέει η δικηγόρος του φρουρού

Η δικηγόρος του φρουρού του ΑΤ Αγίων Αναργύρων όπου δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή, με αφορμή το νέο βιντεοληπτικό υλικό που ήρθε χθες στο «φως» της δημοσιότητας και αφορά στις κινήσεις του σκοπού τη στιγμή της δολοφονίας, έδωσε την δική του εκδοχή.

Η δικηγόρος του αστυνομικού που βρισκόταν στην σκοπιά, Σταματία Μάρκου, μιλώντας στον «Alpha», σχετικά με τον τρόπο που ενήργησε ο πελάτης της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο φρουρός ενήργησε σύμφωνα με τις δυνατότητες που θα είχε ένας μέσος άνθρωπος να ενεργήσει σε μια ανάλογη κατάσταση».

Ανέφερε επίσης πως το όλο συμβάν έχει λάβει χώρα σε 3-4 δευτερόλεπτα. Επίσης ισχυρίστηκε ότι αν είχε εντοπίσει από πριν τον δράστη θα είχε παρέμβει.

 

Τι έδειχνε το βίντεο

Δεκατέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων και σε ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στο φως ο ΑΝΤ1 παρουσιάζονται για πρώτη φορά οι αντιδράσεις του φρουρού και των γυναικών αξιωματικών του ΑΤ με τους συγγενείς του θύματος να υποστηρίζουν ότι η Κυριακή μπορεί να είχε γλιτώσει αν όλα δεν είχαν γίνει με λάθος τρόπο.

Στο εν λόγω βίντεο, που είναι λίγα λεπτά πριν τον θάνατό της φαίνονται η Κυριακή μαζί με τον φίλο της να βγαίνουν από το αστυνομικό τμήμα. Με αργά βήματα και το κινητό της στο χέρι η 28χρονη μόλις έχει φύγει άπραγη από το γραφείο που βρίσκεται η αξιωματικός και η επόπτης υπηρεσίας και τηλεφωνεί στο 100 για να βρει περιπολικό ώστε να προστατευτεί από τον πρώην σύντροφό της.

Ο δράστης ορμά στην Κυριακή και τη ρίχνει πισώπλατα στο έδαφος. Ο φίλος της απομακρύνεται και από το σοκ πηγαίνει πίσω από το κουβούκλιο για να προστατευτεί και να φωνάξει τον σκοπό.

Εκείνος βγαίνει, στέκεται και όπως καταγγέλλει σήμερα η οικογένεια του θύματος δεν παρεμβαίνει εγκαίρως, παρά ακινητοποιείται και κλωτσά το μαχαίρι, αφού ο δράστης έχει δώσει την πέμπτη θανατηφόρα μαχαιριά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα