Σε ποιες πόλεις θα μειωθεί το όριο ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα και τι εξετάζεται για τα πρόστιμα σύμφωνα με τον Σταϊκούρα

Σε ποιες πόλεις θα μειωθεί το όριο ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα και τι εξετάζεται για τα πρόστιμα σύμφωνα με τον Σταϊκούρα

Για το εάν θα μειωθεί το όριο της ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα στους δρόμους των πόλεων ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα» ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι ένα στοιχείο το οποίο μας έχει τεθεί από όλους τους επιστήμονες στην Ελλάδα, αλλά και από την Ένωση Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων. Είναι κάτι το οποίο γίνεται στις περισσότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης  με πολύ θετικά αποτελέσματα όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για την ρύπανση, τον θόρυβο αλλά και μια σειρά από άλλα στοιχεία. Μιλάμε για πολύ συγκεκριμένους δρόμους στο βασικό αστικό ιστό» απάντησε  ο κ. Σταϊκούρας και ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει και το όριο της ταχύτητας των 50 όριο χιλιομέτρων σε κάποιους δρόμους, αλλά και το όριο των 70 χιλιομέτρων, σε κάποιους άλλους δρόμους.

«Προφανώς δεν μιλάμε για τους εθνικούς οδούς. Αυτό μελετάται για συγκεκριμένα τμήματα και αξιολογείται. Η άσκηση δεν περιλαμβάνει μόνο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η άσκηση της κίνησης στους δρόμους και της ασφάλειας περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά υπουργεία… περιλαμβάνει την αυτοδιοίκηση, αλλά  και τον ιδιωτικό τομέα. Όταν μιλάμε για την καθημερινότητα του πολίτη, η ώρα που θα γίνει η τροφοδοσία του ιδιωτικού τομέα και που θα υπάρχουν σκουπιδιάρικα στους δρόμους των πόλεων θα είναι ένα στοιχείο προς αξιολόγηση», τόνισε με έμφαση.

Για τα πρόστιμα

Ο ίδιος μίλησε και για το θέμα των προστίμων. «Υπάρχουν πρόστιμα που αξιολογούνται πόσο θα είναι. Υπάρχουν τα ζητήματα του αλκοόλ και της παραβατικότητας. Για πρώτη φορά βάζουμε την  έννοια αυστηρού προστίμου, όταν κάποιος παρκάρει σε χώρο που είναι  για ΑΜΕΑ. Υπάρχει συγκεκριμένη πρόσθετη πρόβλεψη πλέον», σημείωσε.

Πηγή: enikonomia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα