Συναγερμός για τις φωτιές από αρχές Απριλίου – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Συναγερμός για τις φωτιές από αρχές Απριλίου – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε έξι περιφέρειες της χώρας.

Αν και το ημερολόγιο δείχνει ακόμα Απρίλιο, η αγωνία έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην Πολιτική Προστασία, αφού μόνο το Σάββατο (6/4) σημειώθηκαν συνολικά 158 εστίες φωτιάς σε όλη τη χώρα, όπως ήταν αναρτημένο στο «Χ» της Πυροσβεστικής.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Ιεράπετρα Κρήτης προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, αφού απείλησε οικισμούς και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 74χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Το χειρότερο είναι ότι τόσο στη φωτιά της Ιεράπετρας, όσο και για το επόμενο τριήμερο «πρωταγωνιστές» θα είναι οι ισχυρότατοι άνεμοι, οι οποίοι βοηθούν στην εξάπλωση των πυρκαγιών και, κυρίως, εμποδίζουν τη μάχη των δυνάμεων κατάσβεσης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Λασίθι το Σάββατο έπνεαν άνεμοι πάνω από 8 μποφόρ ενώ, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, οι ισχυροί άνεμοι θέτουν σε υψηλή επιφυλακή για πυρκαγιά τις εξής 6 περιφέρειες της χώρας:  Αττική, Βοιωτία, Κυκλάδες, Κρήτη, Νοτιοανατολική Πελοπόννησο και το Βόρειο Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με ομάδα μετεωρολόγων και, στη συνέχεια, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, με αντικείμενο τους θυελλώδης ανέμους που θα πνέουν αυτό το τριήμερο, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο της ταυτόχρονης εκδήλωσης πυρκαγιών, κάτι που καθιστά ακόμη πιο δυσχερή την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Κρήτη: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Ιεράπετρα

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έμειναν όλο το βράδυ για να αντιμετωπίσουν μικροεστίες φωτιάς που υπήρχαν στην περιοχή.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα