Άγιοι Ανάργυροι: Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα ο δολοφόνος της 28χρονης - Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα

Άγιοι Ανάργυροι: Επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα ο δολοφόνος της 28χρονης - Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα

Ο δράστης δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς τους τον ανακριτή και διατάχτηκε η προφυλάκισή του.

Ο δολοφόνος της Κυριακής οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Ψυχρός, κυνικός, απαθής, αμετανόητος επικαλέστηκε κενό μνήμης και ψυχιατρικά προβλήματα, ζητώντας το ακαταλόγιστο.

Στους γιατρούς του νοσοκομείου, ωστόσο, όταν μεταφέρθηκε μετά τον αυτότραυτισμό του  είχε πει «ότι σκότωσε την Κυριακή γιατί την ήθελε μόνο δική του».

«Ο δολοφόνος αυτός νοσηλεύτηκε στο Δαφνί δύο φορές στο 18 Άνω αλλά για χρήση τοξικών ουσιών. Δεν είχε ψυχιατρικό πρόβλημα, είναι γνωστή η τακτική πολλών κακοποιών δολοφόνων να προσπαθούν να ενταχθούν στο άρθρο 69 του ποινικού κώδικα να τους αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο για να εγκλειστούν σε ψυχιατρικό νοσοκομείο και όχι στη φυλακή για να είναι ελεύθεροι άνετοι και σε λίγο καιρό μετά να πάνε σπίτι τους», είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΥΝ.

«Μιλήστε»

Αβάσταχτος ο πόνος για τη μητέρα της Κυριακής.

«Για αυτό τον άνθρωπο, το κάθαρμα, θέλω να πω ότι δεν είχε το θάρρος ούτε να την αντικρύσει στα μάτια να της το κάνει πισώπλατα το έκανε ύπουλα, ύπουλα και πισώπλατα. Είτε στο σπίτι της είτε στο αστυνομικό τμήμα είτε οπουδήποτε, θα την έβρισκε και θα την σκότωνε. Αυτή η γυναίκα η αστυνομικός που πήγε εκεί να ζητήσει βοήθεια, φοβήθηκε μη σπάσει κάποιο πρωτόκολλο. Βγάλε δύο λεπτά το σακάκι σου και τον βαθμό σου».

«Μιλήστε», είναι το μήνυμα που στέλνει η μητέρα της Κυριακής σε όλες τις γυναίκες.

«Θέλω να πω σε όλες αυτές τις γυναίκες που είναι εκεί έξω προσπαθήστε, μιλήστε, είμαστε εμείς οι γυναίκες πιο δυνατές και όχι αυτοί».

Η Κυριακή, δεν μιλούσε στους δικούς της ανθρώπους για το Γολγοθά που περνούσε. Μίλησε στους αστυνομικούς. Ήταν όμως πολύ αργά.

«Ήταν ένα κοριτσάκι ήπιων τόνων, δεν ήθελε να στενοχωρεί το μπαμπά και τη μητέρα και τους δικούς της ανθρώπους και τα περνούσε όλα μόνη της. Είχε ένα σημαδάκι κάτω από το μάτι, τη ρώτησα επειδή υποψιάστηκα και δεν μου είπε», είπε η νονά της.

Δεν ήξεραν το όνομά της

Η αξιωματικός υπηρεσίας ξεσπά σε κλάματα όταν συνειδητοποιεί ότι το κορίτσι που ήταν στο γραφείο της λίγα λεπτά και ζητούσε περιπολικό για να πάει με ασφάλεια στο σπίτι της είναι νεκρό.

Φαρμακοποιός: Η κοπέλα δεν έχει σφυγμό.

Αξιωματικός υπηρεσίας: Δεν έχει σφυγμό;

Φαρμακοποιός: Ναι.

Αξιωματικός Υπηρεσίας: Πέθανε;

Αστυνομικός ΔΙΑΣ: Γάζα αιμοστατική θέλουμε.

Αστυνομικός: Ο άλλος είναι ζωντανός ακόμα.

Αξιωματικός Υπηρεσίας: Αφού δεν έχει, πέθανε;

Αστυνομικός: Γάζα αιμοστατική.

Φαρμακοποιός: Και να υπάρχει, είναι τόσο αδύναμο. Έχει χάσει πάρα πολύ αίμα, δεν βλέπεις;

Στα 5 λεπτά που διέθεσαν οι αστυνομικοί  για να ακούσουν την Κυριακή, δεν κατέγραψαν τα στοιχεία της. Δεν ζήτησαν ούτε τα στοιχεία του δράστη, ούτε την περιγραφή των χαρακτηριστικών του, ώστε εάν έστελναν περιπολικό να είναι σε θέση να προστατεύσουν το κορίτσι.

«Μόλις ηρέμησε λίγο του ζήτησα να μου δώσει και τα στοιχεία της γυναίκας που βρισκόταν πεσμένη στο έδαφος, αιμόφυρτη και μου είπε ότι το μόνο που γνωρίζει είναι ότι την λένε Κυριακή Γρίβα. Μετά τον ρώτησα αν γνώριζε τον άνδρα που μαχαίρωσε την Γρίβα και μου είπε ότι  τον γνωρίζει άλλα εκείνη τη στιγμή επειδή ήταν ταραγμένος δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά του», είπε στην κατάθεσή της η αξιωματικός υπηρεσίας.

«Δεν έγινε εκτίμηση του κινδύνου. Βάλλεται η ελληνική αστυνομία από ένα μεμονωμένο περιστατικό, όμως μην φτάσουμε στο άλλο άκρο. Οι αστυνομικοί δέχονται απειλές». Είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας.

Ενώ και η υποδιοικήτρια στην κατάθεσή της φέρεται να είπε:

«Τα στοιχεία ταυτότητας τόσο της κοπέλας που πέθανε όσο και του φίλου της που ήρθαν μαζί, αλλά και του δράστη, δεν τα γνωρίζω».

Διαμαρτυρία μαθητών στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Με ένα πανό, το οποίο αναγράφει «το περιπολικό δεν είναι ταξί», το Μουσικό Σχολείο Ιλίου πραγματοποίησε διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα που δολοφονήθηκε η 28χρονη.

Τα μοιραία λάθη, οι βιαστικές και πρόχειρες ενέργειες των αστυνομικών του ΑΤ αγίων Ανάργυρων δεν κατάφεραν να αποτρέψουν τη δολοφονία της άτυχης Κυριακής.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Aγίων Αναργύρων
 
Για πέμπτη ημέρα πλήθος κόσμο πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων και αφήνουν λουλούδια και κεριά.

Στο σημείο έχουν αφήσει μία μινιατούρα ταξί, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη φράση του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης πως «το περιπολικό δεν ταξί».

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα