Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Στάση εργασίας την Τρίτη 9 Απριλίου μετά το θάνατο εργαζομένου εν ώρα υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας: Στάση εργασίας την Τρίτη 9 Απριλίου μετά το θάνατο εργαζομένου εν ώρα υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Σε στάση εργασίας την Τρίτη 9 Απριλίου από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι προχωράει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) ζητώντας ενίσχυση του προσωπικού, αλλά και διασφάλιση των εργαζομένων, ύστερα από τον θάνατο συναδέλφου τους στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εν ώρα υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. της ΕΕΕΚΕ «συγκλονισμένο από τον θάνατο συναδέλφου στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εν ώρα υπηρεσίας», αποφάσισε να προκηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας για την Τρίτη 9/4/2024 από 08:00 έως 12:00 με αιτήματα:


   1. Πρόσληψη Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας για την πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων.

   2. Μόνιμη παρουσία γιατρού σε όλα τα αεροδρόμια και τις επιχειρησιακές μονάδες EEK.

   3. Εξοπλισμό όλων των μονάδων με φαρμακεία και απινιδωτές.

   4. Εφαρμογή στην πράξη συστήματος για τη διαχείριση και την πρόληψη της κόπωσης των ελεγκτών, καθώς και συστήματος διαχείρισης στρες λόγω κρίσιμων συμβάντων, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

   5. Στελέχωση όλων των βαρδιών σε όλες τις μονάδες εναέριας κυκλοφορίας με τουλάχιστον δύο (2) άτομα.

Εφόσον η κινητοποίηση πραγματοποιηθεί, δεν θα εκτελεστεί καμία πτήση από και προς ελληνικά αεροδρόμια κατά το διάστημα αυτό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα