Τέμπη: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ – Κατασχέθηκαν οι πρωτότυπες συνομιλίες, που υποτίθεται είχε ήδη η Δικαιοσύνη

Τέμπη: Εισαγγελική έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ – Κατασχέθηκαν οι πρωτότυπες συνομιλίες, που υποτίθεται είχε ήδη η Δικαιοσύνη

Προβληματισμό και τεράστια ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη ότι μόλις χθες Τρίτη – δεκατρείς μήνες μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα δηλαδή – έγινε έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ από αστυνομικούς, παρουσία εισαγγελέα και μετά από εντολή που έδωσε ο εφέτης ανακριτής Σωτήρης Μπακαΐμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, οι αστυνομικοί μετά την εντολή του εφέτη ανακριτή, προχώρησαν στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η έφοδος φαίνεται ότι έγινε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας “Το Βήμα”, περί παραποίησης και μονταρίσματος των συνομιλιών τη μοιραία βραδιά, έτσι όπως παρουσιάστηκαν από την επομένη ημέρα κιόλας του δυστυχήματος.

Προκαλεί δε απορίες αυτή η εισαγγελική ενέργεια, καθώς από την κυβέρνηση δίδεται όλες τις τελευταίες ημέρες, η διαβεβαίωση ότι η Δικαιοσύνη έχει στη διάθεσή της όλο το υλικό και πάντως τα πρωτότυπα αρχεία.

 Από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι σκοπός της κατάσχεσης είναι μεταξύ άλλων να αντιπαραβληθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών με τα πρωτότυπα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει αλλοίωση και σε τι βαθμό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως την Παρασκευή οι Αρχές θα λάβουν δείγμα από το ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν ρίξει τα μπάζα, στο σημείο του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα