Ένοχος ο 70χρονος μοναχός για τον ξυλοδαρμό άλλου μοναχού στο Άγιο Όρος

Ένοχος ο 70χρονος μοναχός για τον ξυλοδαρμό άλλου μοναχού στο Άγιο Όρος

Ένοχος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο 70χρονος ρωσόφωνος μοναχός για την εμπλοκή του σε σοβαρό επεισόδιο που έγινε τον Απρίλιο του 2019, σε κελί του Αγίου Όρους.

Ο 70χρονος βρέθηκε στο εδώλιο ύστερα από καταγγελία που έκανε ένας άλλος ρωσόφωνος μοναχός, ηλικίας 57 ετών, ότι τον ξυλοκόπησε και του πήρε έναν φορητό υπολογιστή. Αφορμή για το επίδικο επεισόδιο φαίνεται πως στάθηκε κόντρα πολιτικού περιεχομένου, με την πλευρά του 70χρονου κατηγορουμένου να καταλογίζει στον 57χρονο μηνυτή ότι έκανε «πολιτική προπαγάνδα» υπέρ της Ρωσίας.

Το δικαστήριο, τελικά, έκρινε ένοχο τον 70χρονο για κλοπή (κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από ληστεία), σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία (κατείχε έναν σουγιά), με τον ίδιο να αρνείται το σύνολο των πράξεων. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Ο 70χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος. Σημειώνεται ότι ο μηνυτής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και φέρεται να έχει φύγει από το Άγιον Όρος.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα