Τέμπη: Παραμένουν τα ερωτήματα για το ποιος μόνταρε και ποιος διοχέτευσε το αλλοιωμένο ηχητικό

Τέμπη: Παραμένουν τα ερωτήματα για το ποιος μόνταρε και ποιος διοχέτευσε το αλλοιωμένο ηχητικό

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την εθνική τραγωδία των Τεμπών μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση και στη σκιά των αναπάντητων ερωτημάτων σχετικά με το ποιος απόσπασε τις ηχητικές καταγραφές την επόμενη ημέρα του δυστυχήματος και ποιος μόνταρε τις συνομιλίες του μοιραίου σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς.

Ο Κυριακός Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, δήλωσε:

«Έρχεστε και λέτε, έφυγα με ένα ελικόπτερο και πήγα και είδα ό,τι πιο φρικιαστικό είδα ποτέ στη ζωή μου, ότι εκείνη τη στιγμή το μέλημά μου η σκέψη μου ήταν να πειράξω τους διαλόγους».

Μετά το ΠΑΣΟΚ το θέμα των μονταρισμένων συνομιλιών φέρνει στη δικαιοσύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος γιόρτασε τα γενέθλιά του στου Ψυρρή με βουλευτές του κόμματος, συνεργάτες και τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ να κάνει αναφορά στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Τίποτα δεν έγινε γι’ αυτές τις οικογένειες. Θα βρούνε ποτέ δίκιο αυτές οι οικογένειες;».

Η Θεοδώρα Τζάκρη, γραμματέας ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Θα βρεθούμε μεθαύριο και εμείς στις δικαστικές αρχές για να ζητήσουμε τι ακριβώς γίνεται με το καταγραφικό υλικό και αυτό το βίντεο που ήταν και το αποτέλεσμα του δημοσιεύματος του «Βήματος» που έδωσε και το έναυσμα και την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας».

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα μεταβεί τη Δευτέρα ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να κάνει αναφορά για την αξιολόγηση και τη διερεύνηση των στοιχείων που προκύπτουν από το δημοσίευμα του «Βήματος» σχετικά με τις μονταρισμένες συνομιλίες.

«Αυτό το αδίστακτο χέρι πρέπει να μάθουμε ποιο είναι. Επειδή δεν απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, τη Δευτέρα το πρωί θα είμαι στον Άρειο Πάγο για να υπάρξει έρευνα ώστε να πέσει άπλετο φως ώστε να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα των μονταρισμένων ηχητικών ανεβάζει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο.

Η Ευαγγελία Λιακούλη μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο ρώτησε: «Έγινε μοντάζ στα ηχητικά του σταθμάρχη; Μπαζώσατε τον χώρο ναι ή όχι;».

Με τον Κώστα Γκιουλέκα, βουλευτή της ΝΔ να απαντάει: «Εγώ δεν είμαι πραγματογνώμονας και δικαστής. Και με φόντο 57 νεκρούς δεν θα μπω σε μια τέτοια αντιπαράθεση».

Αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα για απόδοση Δικαιοσύνης δηλώνει η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών και μητέρα της 20χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της.

«Αυτή η παθογένεια που σκότωσε το παιδί δεν πρέπει άλλο να υπάρχει γύρω μας. Πρέπει εμείς να το κάνουμε αυτό οι πολίτες να φωνάξουμε και να το απαιτήσουμε είναι αυτό που θα κάνουμε. Θα φωνάζουμε και θα απαιτούμε μέχρι η κατάσταση αυτή να αλλάξει».

Oι δικαστικές έρευνες των αρχών συνεχίζονται.

πηγή: MEGA TV

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε ακόμα