Καραστάθης για τα 5,7 Ρίχτερ: «Πολύ δύσκολο να γίνει κάποια εκτίμηση αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό»

Καραστάθης για τα 5,7 Ρίχτερ: «Πολύ δύσκολο να γίνει κάποια εκτίμηση αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό»

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 09:12 ώρα Ελλάδος. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο ανατολικά των Στροφάδων.

Από τους τέσσερις φορείς συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου ανακοινώθηκε ότι ο σεισμός έγινε σε απόσταση 239 χλμ. ΔΝΔ των Αθηνών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Βασίλης Καραστάθης, προηγήθηκε ένας σεισμός μεγέθους 4,3 Ρίχτερ, ενώ σχεδόν ένα λεπτό αργότερα, στις 09:12, ακολούθησε η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ.

«Η δόνηση αυτή λόγω του μεγάλου μεγέθους είχε έγινε αισθητή σε μεγάλη ακτίνα από το επίκεντρο και δημιούργησε μία ανησυχία αρκετά μεγάλη στις περιοχές αυτές. Δεχτήκαμε κλήσεις όχι μόνο από τη Μεσσηνία αλλά από το Γύθειο, τη Ζάκυνθο, από την Ηλεία. Αλλά το θέμα είναι ότι ο σεισμός αυτός ήταν μακριά από τις ακτές, γεγονός που περιόρισε και τις επιπτώσεις του», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καραστάθης και προσθέτει ότι ακόμη είναι πολύ δύσκολο να γίνει κάποια εκτίμηση αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό.

«Θα περιμένουμε να δούμε και την ακολουθία του. Έχουμε καλό δίκτυο στην περιοχή, καταγράφουμε τη σεισμικότητα, από εκεί και πέρα τις επόμενες ώρες, μετά από ένα 24ωρο τουλάχιστον θα είμαστε σε θέση να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την εξέλιξη του φαινομένου. Επειδή είναι οι πρώτες ώρες δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια. Αυτό που περιορίζει την ανησυχία είναι η έκταση από τις ακτές», τονίζει και προσθέτει ότι οι ζημιές είναι απειροελάχιστες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα