Δίκη για το Μάτι: Πολυεγκαυματίας ζήτησε δίωξη σε βάρος του Νίκου Τόσκα για ψευδή κατάθεση

Δίκη για το Μάτι: Πολυεγκαυματίας ζήτησε δίωξη σε βάρος του Νίκου Τόσκα για ψευδή κατάθεση

Να διωχθεί για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης ο πρώην υπουργός Νικόλαος Τόσκας ζήτησε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης συνήγορος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας της πολυεγκαυματία Ιωάννας Γατοπούλου.

«Κατά τη σημερινή δικάσιμο της 26-03-2024 ενώπιον του ΣΤ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, στη δίκη που αφορά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι στις 23-07-2018, ο κ. Παναγιώτης Μπαλακτάρης, συνήγορος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας της πολυεγκαυματίακας Ιωάννας Γατοπούλου, υπέβαλε αίτημα ενώπιον του Δικαστηρίου ώστε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης κατ’ άρθρο 39 ΚΠΔ και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην Υπουργό κ. Νικόλαο Τόσκαγια το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς εψεύσθησε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον του Δικαστηρίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του κ. Μπαλακτάτη και εξηγήσει:

«Πρώτον, ο κ. Τόσκας αρνήθηκε ότι έδινε ο ίδιος εντολές σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και οι κατηγορούμενοι είπαν το αντίθετο και δεύτερον ο κ. Τόσκας κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για την εκτροπή του ελικοπτέρου FLOGA 1από το Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση τη MOTOROIL, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις και τις απολογίες προέκυψε ότι το γνώριζε».

Πηγή: thestandard.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα