25η Μαρτίου: Με μεγαλοπρέπεια η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

25η Μαρτίου: Με μεγαλοπρέπεια η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας

Με μεγαλοπρέπεια γιορτάζεται η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην πλατεία Συντάγματος.

Στην παρέλαση έλαβαν μέρος τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα με την οποία  κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στο κέντρο της Αθήνας έχει μαζευτεί αρκετός κόσμος προκειμένου να παρακολουθήσει την παρέλαση, η οποία γίνεται παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.

Προηγήθηκε η πανηγυρική επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

H παρέλαση ξεκίνησε με την Φιλαρμονική «Νικόλαος Μάντζαρος» από την Κέρκυρα που ήρθε στην Αθήνα με πρόσκληση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.  Στη συνέχεια ακολούθησαν τμήμα αναπήρων πολέμου, τμήμα νοσηλευτευτριών διασωστών του Ερυθρού Σταυρού, ενώ στα συνέχεια τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Κατά την έναρξη της παρέλασης πέταξαν ένα SupermarineSpitfire και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως κάθε χρόνο τις εντυπώσεις έκλεψαν τα τεθωρακισμένα άρματα μνάχης Leopard2.

Εντυπωσιακές είναι οι διελεύσεις μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Πάνω από τον χώρο της παρέλασης πέταξαν επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού.

Εντυπωσιακοί και οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

Πηγή: newsit.gr

 

 

Λόγω της παρέλασης πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ υπάρχουν και τροποποιήσεις στη λειτουργία του μετρό και του τραμ.

Την έναρξη των εορτασμών για τις εκδηλώσεις της επετείου δόθηκε εθιμοτυπικά λίγο μετά τις 6 το πρωί με 21 κανονιοβολισμούς από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα