Η Ρούλα Πισπιρίγκου μηνύει τη δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη – «Όχι, κυρία μου, δεν έχω να ακούσω τίποτα»

Η Ρούλα Πισπιρίγκου μηνύει τη δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη – «Όχι, κυρία μου, δεν έχω να ακούσω τίποτα»

Με μήνυση απάντησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο αίτημα της δικηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη για πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Μέσω του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια, η κατηγορούμενη ζήτησε να διωχθεί για συκοφαντική δυσφήμιση η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας. «Η κα κατηγορούμενη μηνύει τη συνήγορο υποστήριξης της κατηγορίας – δε θυμάμαι το όνομά σας», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να ζητάει μέτρα προστασίας για τον κ. Δασκαλάκη τη στιγμή που η κατηγορούμενη συνοδεύεται πάντα από 6 αστυνομικούς.

Η κατηγορουμένη μηνύει τη συνήγορο του κ. Δασκαλάκη, κα Αμπάζη. Ακούστηκε εδώ το εξής συκοφαντικό, ότι δήθεν η κυρία κατηγορούμενη, με τα προβλήματα υγείας που έχει, με 6 αστυνομικούς να τη φυλάνε, επιτέθηκε σε έναν ογκώδη άνθρωπο. Θα βγει από το παράθυρο του Κορυδαλλού να επιτεθεί στον Δασκαλάκη;».

 
Αμπάζη: Ακούστε με κ. Κούγια!

Κούγιας: Όχι, κυρία μου! Δεν έχω να ακούσω τίποτα από εσάς, δε με ενδιαφέρει τι λέτε! Αποχωρώ από την αίθουσα.

Αμπάζη: Σεβόμενη τον υποστηρικτικό ρόλο, που έχουμε όλοι οι συνήγοροι, που έχουμε τελειώσει την ίδια σχολή, με τις ίδιες δυσκολίες, λέω το εξής: Ό,τι συμβαίνει μέσα στο δικαστήριο πρέπει να αναφέρεται εδώ και όχι στα τηλεοπτικά πάνελ. Επιφυλάσσομαι, λοιπόν, γιατί εδώ μέσα δεν τηρούνται εξίσου τα δικαιώματα και των δυο πλευρών. Με απειλές δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία.

Ο Αλέξης Κούγιας, όπως και η κατηγορουμένη, προσήλθαν στη δικαστική αίθουσα στη διακοπή της δίκης του άλλου δικαστηρίου, που αφορά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, το οποίο βρίσκεται, παράλληλα, σε εξέλιξη στη διπλανή αίθουσα.

Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζήτησε να εξετάσει σε επόμενη συνεδρίαση τον Μάνο Δασκαλάκη, καθώς αγορεύει στην πρώτη δίκη, που πλέον έχει μπει στην τελική ευθεία.

«Ως δικηγόρος της κυρίας κατηγορουμένης θέλω να πω ότι εις βάρος της έχει διαπραχθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο και για το ίδιο αδίκημα δικάζεται συγχρόνως σε δύο δικαστήρια. Δεν μπορεί να είναι παρούσα σε δύο δικαστήρια, και ειδικά όταν αυτά εκδικάζονται ταυτόχρονα. Το ίδιο αδύνατο είναι να είναι παρών και ο δικηγόρος της. Είναι αδιανόητο να διεξαχθεί μια δίκη χωρίς την παρουσία κατηγορουμένου και δικηγόρου. Η υπεράσπιση της κυρίας κατηγορούμενης επιθυμεί διακαώς την εκδίκαση αυτής της υπόθεσης. Στην υπόθεση που διεξάγεται από 14μήνου, μετά την απόρριψη του αιτήματος για συνεκδίκαση, ο συνήγορός της αγορεύει επί 4 ημέρες. Δεν προέβαλα ως κόλλημα την ταυτόχρονη εκδίκαση κι αυτό εκλήφθηκε από την υποστήριξη της κατηγορίας ως αδυναμία. Δε γίνεται να συνεχιστεί η δίκη χωρίς την παρουσία της κατηγορούμενης», ανέφερε ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του, για να καταγραφεί στα πρακτικά και συνέχισε απευθυνόμενος στο δικαστήριο:

«Ενώ ακούγατε την αγόρευσή μου από τη δίπλα αίθουσα, αποφασίσατε να συνεχίσετε την εξέταση του μάρτυρα Δασκαλάκη. Θα σας παρακαλέσω, για να μη διακοπεί η διαδικασία να μου επιτρέψετε να εξετάσω κι εγώ τον κ. Δασκαλάκη. Είμαι στη διπλανή αίθουσα και την υπερασπίζομαι. Θα γραφτούν βιβλία για την ιστορία αυτή. Ζήτω να συνεχιστεί η εξέταση του κ. Δασκαλάκη στις 27 για να τον εξετάσω κι εγώ, όχι να υποβάλλω αίτημα για αυτό».

Η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας ζήτησε τη διακοπή της δίκης. Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του κ. Κούγια προκειμένου να εξεταστεί ο Μάνος Δασκαλάκης από τον ίδιο σε επόμενη δικάσιμο και το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της κατάθεσης για τις 5 Απριλίου. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την εξέταση του πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα