Υπόθεση Όλιβερ: «Υπάρχει συγκάλυψη και ασκήθηκε πίεση για να καταλήξουμε σε ποινική δίωξη» λέει ο δικηγόρος του κηδεμόνα του χάσκι

Υπόθεση Όλιβερ: «Υπάρχει συγκάλυψη και ασκήθηκε πίεση για να καταλήξουμε σε ποινική δίωξη» λέει ο δικηγόρος του κηδεμόνα του χάσκι

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που κακοποιήθηκε και θανατώθηκε στην Αράχωβα τον περασμένο Νοέμβριο. Η εισαγγελία Λειβαδιάς άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου.

Ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ, Αντώνης Ζαπάντης επιβεβαίωσε την άσκηση της ποινικής δίωξης αλλά αποκάλυψε ότι ακόμα δεν γνωρίζει το όνομα του ανθρώπου κατηγορείται για την φρικτή κακοποίηση του σκύλου.

«Είμαστε εν αναμονή της κλήσης του κατηγορουμένου προς απολογία, ώστε να πάρουμε κι εμείς να πάρουμε αντίγραφο της δικογραφίας. Ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουμε πρόσβαση στην δικογραφία. Οπότε αναμένουμε μέσα στις επόμενες μέρες θεωρώ να έχουμε την κίνηση προς αυτήν την υπόθεση», είπε ο δικηγόρος.

‘Όπως εξήγησε η ποινική δίωξη ήρθε ως αποτέλεσμα της πίεσης που ασκήθηκε στην Δικαιοσύνη και κατήγγειλε ότι υπάρχει συγκάλυψη στην συγκεκριμένη υπόθεση. «Αυτό που οδήγησε σε αυτή την εξέλιξη είναι η πολύ μεγάλη πίεση που ασκήθηκε στην Δικαιοσύνη διότι όπως είχαμε αφήσει την τελευταία φορά το θέμα είχε ειπωθεί ότι υπήρχε συγκάλυψη. Υπάρχει συγκάλυψη δυστυχώς και επειδή οι ενέργειες οι οποίες είχαν προηγηθεί δεν ήταν αυτές που έπρεπε να έχουν γίνει η πίεση που ασκήθηκε, ασκήθηκε ούτως ώστε να καταλήξουμε εδώ που είμαστε σήμερα», τόνισε ο Αντώνης Ζαπάντης.

Και συνέχισε: «Μακάρι να μπορούσα να σας πω τι έχει συμβεί στα παρασκήνια. Αλλά θα το μάθετε εν καιρώ. Θα υπάρξουν ενέργειες».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει το όνομα του κατηγορούμενου ο δικηγόρος απάντησε: «Δεν μπορώ να σας το απαντήσω διότι δεν έχω πρόσβαση στην δικογραφία. Δεν το γνωρίζουμε. Δεν έχουμε καμία πρόσβαση στην δικογραφία. Μέχρι να κληθεί ο κατηγορούμενος – γιατί πλέον έχουμε κατηγορούμενο, δεν έχουμε ύποπτο- δεν έχουμε πρόσβαση στην δικογραφία. Αφού κληθεί και απολογηθεί τότε θα μπορέσουμε και εμείς να έχουμε πρόσβαση. Να προσθέσουμε και κάποια άλλα στοιχεία τα οποία στην διάρκεια αυτών των μηνών καταφέραμε να βρούμε για να βοηθήσουμε και εμείς το έργο της Δικαιοσύνης».

Αναφορικά με τον κηδεμόνα του Όλιβερ είπε ότι είναι αρκετά ταραγμένος όλους αυτούς τους μήνες και στοχοποιείται από κάποιους.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα